• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BUNDES: Era "vukova"

Fudbaleri Volfsburga ostvarili sedmu uzastopnu pobjedu i došli na bod zaostatka lideru herti, koja je poražena od Štutgarta 2:0.

 BUNDES: Era "vukova" Izvor: MONDO

Od 31. januara i starta drugog dijela sezone u Bundesligi, kada su u Kelnu remizirali 1:1, traje era Volfsburga u njemačkom fudbalu. U 25. kolu, u subotu, "vukovi" su zabilježili sedmu uzastopnu pobjedu u prvenstvu i približili se vodećoj Herti na bod zaostatka.

U Bilefeldu, Arminija je mogla samo da gleda Grafitea, Džeka i ostale - 0:3!

Poraz Herte u Štutgartu (2:0), poslije serije od tri uzastopne pobjede ekipe Marka Pantelića i Gojka Kačara, omogućio je Volfsburgu i Bajernu da priđu lideru na bod zaostatka, a da li će i HSV, biće poznato u nedelju kada se završi posljednji meč kola u Gelzenkirhenu, Šalke - Hamburg.

Golovima Gentnera, Grafitea i Dedžagaha, Volfsburg je ispisao novu stranicu u svojoj istoriji i najozbiljnije se uključio u trku za titulom. Brazilac Grafite od subote je na diobi prvog mjesta liste strijelaca, jer je novim pogotkom stigao od zimus ozbiljno povrijeđenog Bosanca Vedada Ibiševića, za kojeg je sezona završena.

Ibišević i Grafite imaju po 18 golova, Helmes iz Leverkuzena je ostao na 17, a Gomez iz Štutgarta na 14, koliko od ovog kola ima i Slovenac Milivoje Novaković iz Kelna, strijelac oba pogotka za "jarčeve" u Kotbusu - 0:2.

Ako se Volfsburg umiješao u borbu za titulu, tim koji je vodio u Bundesligi do početka drugog dijela prvenstva, Hofenhajm, je iz trke ispao... Tim "senzacija", poslije pobjede i prvom kolu proljećnog dijela lige, 31. januara nad Energijem, i dalje ne zna za pobjedu.

Bez Ibiševića, Hofenhajm je u subotu izvukao bod na svom stadionu protiv Hanovera (2:2). Strijelac izjednačujućeg gola u 84. minutu bio je Velington, tako da je njegov tim zabilježio šesti remi u posljednjih sedam kola, uz jedan poraz.

Šampion Bajern iz Minhena je na ponovo prepunoj Alijanc Areni dočekao posljednji Karlsrue i očekivano pobijedio, ali neočekivanim rezultatom. Bilo je samo 1:0, golom argentinskog talenta Sose u 34. minutu. To je Bavarcima treća uzastopna Bundes pobjeda, poslije perioda u kojem su na šest mečeva jednom slavili, dva puta remizirali i čak tri puta bili poraženi.

U Štutgart, Herta je stigla kao lider prvenstva, sa četiri boda više od tri prva pratioca i odličnom formom: samo jednim porazom od 6. decembra 2008. godine.

U 51. minutu slutilo je na drugi poraz, Kedira je povisio na 2:0, a trener Lusijan Favr ubacio u igru Marka Pantelića, nad kojim je sudija propustio da dosudi očigledan jedanaesterac u 60. minutu.

Gojko Kačar je igrao svih 90 minuta.

BUNDESLIGA, 25. KOLO:

Hofenhajm - Hanover 2:2
/Teber pen 20, Velington 84 - Balič 22, Egiman 74/

Arminija Bilefeld - Volfsburg 0:3
/Gentner 19, Grafite 58, Dedžagah 87/

Bajer Leverkuzen - Ajntraht Frankfurt 1:1
/Kadlec 40 - Mejer 16/

Bajern Minhen - Karsrue 1:0
/Sosa 34/

Borusija Dortmund - Verder Bremen 1:0
/Fraj pen 64/

Energi Kotbus - Keln 0:2
/Novaković 51, pen 56/

Štutgart - Herta Berlin 2:0
/Kaku 47, Kedira 51/

U nedelju:

Šalke - Hamburg

U petak:

Borusija Mehnengladbah - Bohum 0:1
/Grote 29/

TABELA: Herta 49, Volfsburg 48 Bajern 48 Hamburg (-1) 45, Hofenhajm 44, Štutgart 42, Bajer Leverkuzen 38, Borusija (D) 37, Šalke (-1) 37, Verder 32, Keln 32, Hanover 26, Ajntraht 26, Bohum 25, Arminija 24, Borusija (M) 22, Energi 20, Karlsrue 17.

( MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC