• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER: Šampion na koljenima

Fudbaleri Fulama u subotu su ozbiljno uzdrmali šampionske ambicije Mančester junajted savladavši ga na Krevin Kotidžu 2:0.

 PREMIJER: Šampion na koljenima Izvor: MONDO

Kiks “đavola” u meču 30. kola Premijer lige nije uspio da iskoristi Čelsi koji je takođe poražen u Londonu od Totenhema - 1:0, ali bi mogao Liverpul koji u nedjelju igra svoj meč sa Aston Vilom.

Engleski šampion u subotu je potpuno nadigran u Londonu, a ekipa Aleksa Fergusona osim bodova u Londonu je ostala i bez Skolsa i Runija, koji su zaradili crvene kartone i tako se pridružili ranije suspendovanom Nemanji Vidiću.

“Đavoli” su osim niza nepobjedivosti u gostima koji je trajao od novembra prošle godine, prekinuli još jedan koji je trajao mnogo duže. Bila je to prva pobjeda Fulama nad Mančester junajtedom na Kreven Kotidžu još od davne 1965. godine.

Ekipa Fila Dauda do trijumfa je došla potpuno zasluženo, a napadačka igra od samog početka isplatila im se u 17. minutu, nakon loše reakcije odbrane i nesmotrenog poteza jednog od najiskusnijih u redovima gostiju Pola Skolsa.

Nakon kornera napadač domaćih Zamora uputio je šut glavom, a Skols “odbojkaškim blokom” spriječio da se lopta nađe u mreži čime je zaradio automatski crveni karton. Deni Marfi bio je precizan sa bijele tačke i na semaforu je stajalo 1:0.

Uzdrmani Mančester, sa igračem manje, do kraja poluvremena se uglavnom branio da bi u drugom dijelu preuzeo terensku inicijativu.

Ipak, pokušaji Teveza, Runija, Parka i Ferdinanda bili su samo pucnjevi u prazno, da bi sve njihove promašaje kaznio rezervista Zoltan Gera tri minute prije kraja.
Mađar se sjajno snašao u šesnaestercu “đavola” i “makazicama” matirao nemoćnog Van der Sara koji u posljednje vrijeme prima sve više golova.

Gus Hidink imao je sjajnu priliku da se pobjedom nad Totenhemom približi Mančesteru, ali je umjesto toga doživio prvi poraz na klupi “plavaca” 1:0.

Ovaj meč kasnio je pola sata jer su tribine Vajt Hart Lejna morale biti ispražnjene zbog zbog sumnjivog kombija parkiranog iza južne tribine.

Fudbaleri Čelsija tako su znali za rezultat njihovih rivala, ali umjesto da im to bude dodatni motiv noge su im ostale “vezane” a proslavili su se Luka Modrić i Heureljo Gomeš.

Prvi je bio strijelac pobjedonosnog pogotka u 50. minutu, a često osporavani brazilski golman čudesnim odbranama u finišu utakmice spasio je sva tri boda.

Redom su promašivali, Teri, Drogba, Aleks, Balak, tresla se i prečka Gomešovog gola da bi i nakon posljednjeg sudijskog zvižduka ostalo 1:0.

Desetom pobjedom ove sezone i tek drugom nad Čelsijem otkako se igra Premijer liga “pijevci” su se popeli na deveto mjesto na tabeli. Čelsi je ostao na drugom, ali će ih Liverpul preteći ukoliko u nedjelju ne izgubi od Aston Vile.

U poslednjem subotnjem meču 30. kola Arsenal je u gostima savladao Njukasl 3:1 i u borbi za četvrto mjesto koje vodi u Ligu šampiona Aston Vili pobjegao na tri boda s tim da tim iz Birmingema ima meč manje, koji će odigrati u nedelju protiv Liverpula u gostima.

Prava goleada vidjena je u drugom poluvremenu meča na Sent Džejms Parku.

Najprije je Danac Nikolas Bentdner u 57. minutu doveo svoj tim u vođstvo.

Domaćin se brzo oporavio i već u sljedećem napadu je Obafemi Martins izjednačio na 1:1.

Tako se bivši napadač Intera iskupio za nerealizovani jedanesterac iz 24. minuta, kada mu je Almunija odbranio šut.

Zatišje je trajalo samo šest minuta, a onda je Dijabi ponovo doveo svoj tim u vođstvo.

Poslije ovog pogotka domaćin nije uspio da se vrati nego je još grogiranog protivnika dotukao Francuz Samir Nasri šestim ovosezonskim pogotkom.

Asistent kod sva tri pogotka bio je Robin van Persi.

REZULTATI 30. KOLA:

Portsmut - Everton 2:1
(Krauč 22, 75 - Bejns 4)

Blekburn - Vest Hem 1:1
(Endrjus 51 - Nobl 35)

Fulam - Mančester 2:0
(Marfi 18 penal, Gera 87)

Stouk - Midlsbro 1:0
(Šoukros 84)

WBA - Bolton 1:1
(Šitu 82 autogol -Tejlor 67)

Totenhem - Čelsi 1:0 (u toku)
(Modrić 50)

Njukasl - Arsenal 1:3
/Martins 58-Bendtner 57, Dijabi 64, Nasri 67/

Nedjelja:
Vigan - Hal (14.30)
Mančester siti - Sanderlend (16.00)
Liverpul - Aston Vila (17.00)

TABELA: Mančester junajted (-1) 65, Čelsi 61, Liverpul (-1), Arsenal 55, Aston Vila (-1) 52, Everton 48, Vest Hem 41, Totenhem 38, Fulam 38, Vigan (-1) 35, Mančester siti (-1) 35, Bolton 34, Hal (-1) 33, Sanderlend (-1) 32, Portsmut (-1) 32, Stouk 32, Blekburn 31, Njukasl 29, Midlzbro 27, VBA 24.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC