• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SERIJA A: Juve se našalio sa Romom

Loš dan za rimske klubove. Juventus slavio kod Rome 4:1, Katanija bolja od Lacija 1:0.

 SERIJA A: Juve se našalio sa Romom Izvor: MONDO

I kada nije silan za ostale, Juventus jeste za Romu. Crno-bijeli iz Torina nisu više neprikosnovena sila u Italiji, naročito ne u Evropi, ali kada igraju protiv Rome ne znaju da izgube.

Peti put u posljednjih sedam mečeva "Stara dama" slavila je protiv "vučice", uz dva remija, a u subotu uveče u 29. kolu Serije A, Torinezi su na rimskom Olimpiku bili više nego ubjedljivi - 1:4 (0:1)!

Poslije ovakvog ishoda, Juventus je ostao u trci za skudetom, jer sa utakmicom više zaostaje četiri boda za vodećim Interom (66:62), a Roma će naredne sezone malo vjerovatno igrati Ligu šampiona, jer je poslije tri uzastopna remija u prvenstvu, novim porazom ostala na šestom mjestu sa 46 bodova, koliko ima i Fiorentina.

I Roma i Juventus eliminisani su od engleskih predstavnika u Ligi šampiona, ali nisu jednako dobro "odreagovali" u kalču. Juve je nastavio da pobjeđuje, ovo im je peta uzastopna pobjeda, a šesta u posljednjih sedam kola.

U trećem minutu drugog poluvremena, Roma je anulirala vođstvo Juventusa od 34. minuta, kada je lijep gol postigao Vićenco Jakinta.

Ipak, pogodak Lorije za 1:1 nije preokrenuo meč u potpunosti, već samo "izazvao" goste da udare još jače. Jakinta (55) i Melberg (68) riješili su meč, a bivši idol navijača Lacija, sada ikona u Torinu, veteran Pavel Nedved uhvatio je volej lijevom nogom sa 18 metara u 74. minutu meča i tako se po ko zna koji put u karijeri narugao tifozima Rome - 1:4.

Golom Mikelea Paolučija u 24. minutu, fudbaleri Katanije uspjeli su da pobijede "nepredvidivi" Lacio, tim za koji forma i tradicija ne predstavljaju relevantan podatak - 1:0.

Goran Pandev imao je priliku u 61. minutu da sa bijele tačke izjednači rezultat i pomogne timu da ne zabilježi uzastopni poraz, poslije tri pobjede u nizu u Seriji A, ali nije pogodio gol. Ostalo je 1:0 za Sicilijance, tako da će Lacio rasplet u 29. kolu sačekati na osmoj poziciji sa 41 bodom, a Katanija na 11. mjestu sa 37 bodova.

U timu Lacija nije bilo reprezentativca Srbije Aleksandra Kolarova, zbog suspenzije.

REZULTATI I PAROVI 29. KOLA SERIJE A:

Katanija - Lacio 1:0
/Paoluči 24/

Roma - Juventus 1:4
/Loria 48 - Jakinta 34, 55, Melberg 68, Nedved 74/

U nedelju (15.00):

Bolonja - Kaljari
Kjevo - Palermo
Fiorentina - Sijena
Đenova - Udineze
Inter - Ređina
Leće - Atalanta
Torino - Sampdorija
Napoli - Milan (20.30)

( MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC