• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Marko Baša Crnogorac - definitivno

Poslije dugo razmišljanja, Marko Baša konačno prihvatio poziv selektora crnogorske reprezentacije. Protiv Italijana bez Vučinića, ali sa Bećirajem.

 Marko Baša Crnogorac - definitivno Izvor: MONDO

Marko Baša definitivno oblači dres crnogorske fudbalske reprezentacije. Iskusni defanzivac, koji se dugo "lomio" da li će igrati za Crnu Goru ili Srbiju, odlučio se za "hrabre sokolove" (nadimak crnogorske reprezentacije).

Selektor reprezentacije Crne Gore Zoran Filipović odagnao je u nedelju svaku dilemu da li će se štoper moskovske Lokomotive konačno priključiti crnogorskom timu, pošto ga je pozvao za kvalifikacioni meč protiv Italijana.

"Baša je konačno odlučio da se odazove. Riječ je o kvalitetnom štoperu sa velikim internacionalnim iskustvom i njegova adaptacija na našu igru sigurno neće biti problem", izjavio je Filipović.

Osim Baše, novo ime na Filipovićevom spisku je i napadač podgoričke Budućnosti, Fatos Bećiraj, za koga crnogorski selektor kaže da je "igrač koji obećava" i koji "ima sve kvalitete".

"Iako nije davao golove u nastavku sezone, svojojm igrom potpuno se uklapa u moj koncept. Bez obzira na to što je mlad, može da odgovori izazovima", rekao je Filipović.

U duelu protiv svjetskih šampiona Italijana, 28. marta u Podgorici, Filipović ne može da računa na kapitena Mirka Vučinića, koji ima parne žute kartone. Crnogorski selektor kaže da "ima u glavi" kako bi igra trebalo da izgleda bez glavne zvijezde.

Italijani u Podgoricu dolaze sa petoricom debitanata. Za kvalifikacione mečeve protiv Italije i Republike Irske, Marćelo Lipi se odlučio za ove igrače:

golmani - Amelija (Palermo), Bufon (Juventus), De Sanktis (Galatasaraj);
odbrana - Boketi (Đenova), Kanavaro (Real), Kjelini (Juventus), Dosena (Liverpul), Gamberini (Fiorentina), Groso (Lion), Mota (Roma), Zambrota (Milan);
srednji red - Brigi (Roma), De Rosi (Roma), Fođa (Lacio), Montolivo (Fiorentina), Palombo (Sampdorija), Pirlo (Milan);
napad - Di Natale (Udineze), Jakvinta (Juventus), Pacini (Sampdorija), Pepe (Udineze), Kvaljarela (Udineze), Rosi (Viljareal).

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC