• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Antić: Ne skidamo cipele prije vode

Selektor Srbije nema namjeru da traži alibi u lošem stanju terena u Konstanci. Neven Subotić srećan što je dio ekipe.

 Antić: Ne skidamo cipele prije vode Izvor: MONDO

Radomir Antić je sjedeći u holu hotela "Prezident" u Kovilovu u ponedeljak dočekivao srpske reprezentativce. Za svakoga je imao osmijeh i lijepu riječ, najčešće šaljivu, uz obavezno tapšanje po ramenu:

"Jel ti daju da jedeš u Holandiji", aludirao je selektor Srbije na stas "mršavka" Danka Lazovića.

Kada je stigao Aleksandar Kolarov, Antiću je za oko zapao njegov stil oblačenja - ljubičasta majica i bijela tanka jakna.

"Kod vas u Italiji već stiglo ljeto"...

I tako se kreira dobra atmosfera u nacionalnom timu, koja za posljedicu treba da ima dobre rezulate i stvaranje reprezentativnog kulta Srbije o kome se toliko priča. Kao kruna svega bi trebalo da dođe plasman na Svjetsko prvenstvo.

A do Južne Afrike se stiže preko Konstance. "Orlovi" će u subotu (20.45) odmjeriti snage sa Rumunima u utakmici kvalifikacione Grupe 7.

Domaćin će biti značajno oslabljen neigranjem povrijeđenog Kivua i kažnjenog Gojana.

"Na spisku nema važnih igrača i to je veliki hendikep za Rumune, ali to je njihov problem. To sigurno neće smanjiti našu koncentraciju niti promijeniti plan priprema. Za nas je najvažnije da nam se minulog vikenda niko nije povrijedio", ocijenio je Radomir Antić.

Stižu najave da je teren stadiona Farula u Konstanci u lošem stanju. Selektor Srbije, međutim, nema namjeru da zbog toga mijenja stil igre svog tima.

"Nama je najvažnije da do autoriteta stignemo kroz rezultate, ali i igru i ponašanje. Igru uvijek prilagođavam kvalitetima pojedinaca. Ako smo se u prvom trenutku i zabrinuli zbog stanja terena, ta knjiga je zatvorena. Nećemo tražiti alibi u uslovima. Nećemo skidati cipele prije vode", nastavio je Antić.

Nije želio prvi stručnjak srpske reprezentacije da pravi paralelu između gostovanja u Parizu i Beču sa predstojećim u Rumuniji.

"Nisam od ljudi koji pravi komparacije. Poslije ove utakmice bićemo tačno na polovini puta i želja nam je da poslije nje budemo u situaciji da možemo sami da kreiramo svoju sreću, a za to nam je potreban pozitivan rezultat u Konstanci. Cijenim rumunski fudbal, a za Rumune je ovaj meč 'biti ili ne biti".

Antić je u nedelju prisustvovao prvenstvenoj utakmici između Rada i Crvene zvezde, a stadion na Banjici je napustio u 85. minutu.

"Otišao sam ranije da bih izbjegao gužvu. To je razlog iako je bilo tendecioznih pisanja u štampi. Isto činim i kada odem na utakmicu Atletika. Pored toga, žurio sam da gledam meč Real Madrid - Almerija".

Selektor Srbije ima na raspolaganju dvojicu potencijalnih debitanata, Nevena Subotića i Miloša Ninkovića. Nije želio da kaže da li će štoper Borusije iz Dortmunda dobiti šansu protiv Rumunije.

"Mi pravimo selekciju na duže staze, ne gledamo samo jednu utakmicu, vidimo mnogo dalje od nosa. Neven je važan za grupu, zbog igračkih i ljudskih kvaliteta, zbog osmijeha i optimizma", podvukao je Radomir Antić.



Neven Subotić se još ranije upoznao sa saigračima iz srpske reprezentacije. Tokom turnira na Kipru je bio dio tima, ali još nije imao pravo igranja. Sada je prvi put u Kovilovu.

"Hotel je lijep, a lijepo mi je što se ponovo vidim sa kolegama. Radujem se što sam ovde i jedva čekam da počne trening. Nadam se da ću pokazati da sam dovoljno dobar za ovu ekipu", naglasio je 20-godišnji Banjalučanin.

"Ne poznajem mnogo rumunskih igrača. Znam Mutua, ali njega valjda svi znaju, a Nikulae mi je bio saigrač u Majncu", predočio je Neven Subotić i dodao da će ispuniti svaki zahtjev selektora, čak i ako bude tražio da igra zadnjeg veznog ili desnog beka.

Tokom ponedeljka bi trebalo da se okupe svi srpski reprezentativci osim dvojice Miloša sa istoka Evrope, Ninkovića i Krasića, koji imaju obaveze u svojim klubovima (Dinamo Kijev i CSKA), a njihov dolazak se očekuje u utorak.


Uz "orlove" je bio i Aleksandar Luković, koji neće moći da igra zbog povrede, ali je od Udinezea dobio dozvolu da dođe na preglede u Beograd. Njegova alternativa, imenjak iz Lacija, Kolarov, se takođe odazvao Antićevom pozivu.

"Orlovi" će trenirati u Kovilovu do četvrtka za kada je predviđen let za Konstancu.

Po povratku iz Rumunije, najbolji srpski fudbaleri će naredne srijede (1. april) odigrati prijateljski meč sa Švedskom.

Grupa 7, subota, 28. mart:

Rumunija - Srbija
Litvanija - Francuska

Tabela

1. Srbija 4 3 0 1 9:3 9
2. Litvanija 4 3 0 1 6:3 9
3. Francuska 3 1 1 1 5:6 4
4. Austrija 4 1 1 2 5:7 4
5. Rumunija 3 1 1 1 3:5 4
6. Farska Ostrva 4 0 1 3 1:5 1

Naredni mečevi (1. april): Austrija - Rumunija, Francuska - Litvanija.

(MONDO, foto MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC