• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

HRVATSKA: Dinamo traži inostrane sudije

Dinamo optužuje Hajduk da "reketira" sudije i traži inostrane arbitre u finalu kupa Hrvatske i u poslednjem kolu prvenstva.

 HRVATSKA: Dinamo traži inostrane sudije Izvor: MONDO

Zagrebački Dinamo zvanično je zatražio od rukovodstva hrvatskog saveza da inostrane sudije dijele pravdu u finalu fudbalskog kupa protiv Hajduka, kao i na poslednjoj utakmici u prvenstvu.

Razlog za takav zahtjev je što dinamovci ne vjeruju domaćim sudijama, koje optužuju da ih Hajduk plaća!

"Narušeno je povjerenje u sudijsku organizaciju, ali to nije od juče. I drugi klubovi su se javljali sa idejama o inostranim sudijama, ali mi prvi idemo institucionalno u realizaciju ovog plana", rekao je direktor Dinama Damir Vrbanović.

Upitan šta će se dogoditi ako čelnici Saveza odbiju ovaj prijedlog, Vrbanović je kratko odgovorio: "Onda će snositi posljedice događaja na terenu".

"Hajduk već niz godina, figurativno rečeno, reketari sudijsku organizaciju i perfidnim postupcima vrši pritisak. Naši suparnici su veoma dobro organizovani za druge igre i igrice", tvrdi direktor Dinama.

Poslije poraza od Hajduka u derbiju u Splitu u 1. kolu nastavka tekuće sezone, Dinamo je osuo drvlje i kamenje na suđenje, tvrdeći da je sudija direktno kumovao rezultatu i da je svirao nepostojeći penal za splitske "bile".

Hrvatski novinari podsjetili su čelnike Dinama da je upravo zagrebački klub bio godinama protežiran, posebno u drugoj polovini 90-ih godina. Vrbanović je imao spreman odgovor:

"Tada su se mnoge sudije trudile da sude za Dinamo kako bi se pokazali i dokazali, ali nam ta pomoć nije bila potrebna jer smo ionako imali sjajnu ekipu. Međutim, ne smijemo to sada da dopustimo jer ćemo otjerati gledaoce sa stadiona".

Potkrepljujući tvrdnje da je Hajduk "miljenik sudija", direktor Dinama je iznio podatak da je splitskom klubu ove sezone svirano osam penala, od čega sedam na Poljudu. Poslednji u nizu prigovora Dinama vezan je za poslednje kolo i pobjedu Hajduka nad Zagrebom.

Dinamo je u nedelju igrao samo 0:0 protiv Osijeka u maksimiru, dok je Hajduk pobjedom od 2:0 nad Zagrebom, odmakao najvećem rivalu dva boda.

(MONDO/ arhivska fotografija - Zdravko Mamić analizira detalj sa derbija Hajduk - Dinamo)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC