• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zovite ga doktor Murinjo!

I sam Žoze Murinjo je iznenađen, ali od ponedjeljka ispred svog prezimena može da stavi ono dobro poznato "dr".

 Zovite ga doktor Murinjo! Izvor: MONDO

Tehnički fakultet u Lisabonu, na kojem je aktuelni trener Intera prije više od 20 godina diplomirao na katedri za fizičko vaspitanje i sport, dodijelio mu je titulu počasnog doktora!

"Nisam siguran da zaslužujem tu titulu, iznenađen sam što su mi je dodijelili. Moja karijera vjerovatno predstavlja nešto čime fakultet može da se ponosi, ali moram priznati da sam radio trenerski posao ne razmišljajući o tome", izjavio je Murinjo na svečanosti u glavnom gradu Portugala.

Fakultet je saopštio da je to uradio kako bi odao priznanje Murinjovim profesionalnim uspjesima. On je sa ekipom Porta osvojio Kup UEFA 2003. i Ligu šampiona 2004. godine, a zatim i dvije uzastopne titule prvaka Engleske sa Čelsijem.

Javnost ga je upoznala kada je od 1992. do 1996. radio kao prevodilac engleskom stručnjaku Bobiju Robsonu, u to vrijeme treneru Sportinga i Portoa. Kasnije se sa njim preselio u Barselonu.

Murinjo je tamo trenirao rezervni tim Barse, zatim je kratko radio u Benfici i Leiriji, a Porto je preuzeo 2002. Taj posao bio mu je odskočna daska za mjesto u evropskoj eliti.

"Još 15 godina u inostranstvu i onda bih volio da se vratim kući i treniram reprezentaciju Portugala. Nacionalni tim ne trenira svakog dana i ne igra utakmice svake nedjelje, tako da to nije angažman kakav bi trenutno zadovoljio moje apetite", rekao je "Posebni".

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC