• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Krenuo “Fudbal bez granica”

Zamjenik gradonačelnika Sarajeva Nenad Marković ozvaničio je u srijedu u Skenderiji početak projekta "Fudbal bez granica".

 Krenuo “Fudbal bez granica” Izvor: MONDO

U projekat fudbalske škole "Bubamara" i "Intera" iz Milana, koji se provodi uz podršku Grada Sarajeva i Centra za socijalni rad Kantona Sarajevo uključeno je 90 djece iz sarajevskih porodica sa teškim materijalnim stanjem.

Marković je izrazio zadovoljstvo što su porodice ove djece iskazale interes za ovaj projekat i dodao da grad Sarajevo može biti zadovoljan ako od 90 njih 50 ostane u sportu.

Ciljna grupa projekta su dječaci između pet i 14 godina, koji zbog socijalne situacije nisu u mogućnosti da treniraju fudbal, saopšteno je iz Pres službe Grada Sarajeva.

Realizaciju projekta Grad Sarajevo je pomogao u plaćanju troškova prijevoza djece na trening. Inter je polaznicima osigurao kompletnu opremu, a "Bubamara" je zadužena za svakodnevnu realizaciju projekta.

Predstavnik "Intera" Aldo Montinaro istakao je da njegov klub već ima iskustva s ovakvim projektima zbog čega je svesrdno podržao i ovaj u Sarajevu.

"Za najuspješniju trojicu polaznika u septembru organiziramo kampus u Italiji koji će uključivati upoznavanje s klubom, obilazak italijanskih gradova te druženje s ostalom djecom iz cijelog svijeta koja će biti u kampusu", izjavio je Montinaro.

(agencije/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC