• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dogodine svi srpski transferi na sajtu FIFA

Svaka kupoprodaja igrača sa ovjerenim ugovorom u Srbiji od 2010. godine biće javna i dostupna svima na sajtu FIFA.

 Dogodine svi srpski transferi na sajtu FIFA Izvor: MONDO

Članovi Upravnog odbora Zajednice klubova Superlige Srbije konstatovali su na sjednici održanoj u srijedu da je prvih pet kola proljećnog dijela prvenstva proteklo bez problema.

Upravni odbor Zajednice je, međutim, od pojedinih klubova dobio više primjedbi na suđenje, pa je predsjednik Zajednice Branimir Babarogić zadužen da o tome razgovara sa članovima Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije, s obzirom da je Komisija za praćenje suđenja u ingerenciji tog tijela.

Fudbalski savez Srbije upoznao je klubove sa odlukom Međunarodne fudbalske federacije da se od oktobra 2010. godine javno objavljuju svi transferi iz njene jurisdikcije. To znači da će svaka kupoprodaja igrača sa ovjerenim ugovorom biti javna i dostupna svima na sajtu FIFA.

Zbog toga će svaki profesionalni klub morati da ovlasti jednog svog predstavnika, koji će biti zadužen da direktno komunicira sa FIFA i dostavlja joj ugovor za svakog prodatog ili kupljenog fudbalera.

Zajednica Superlige je pokrenula postupak o izmjeni i dopuni svog statuta, koji u nekim članovima treba da se uskladi sa Statutom FSS. Pritom će se voditi računa i o odredbama budućeg Zakona o sportu.

Prema odluci Upravnog odbora Zajednice klubova Superlige, poslednji krug takmičenja u srpskom prvenstvu poslije dvonedeljne pauze počeće 4. aprila, kada su na programu utakmice 23. kola: Partizan - Banat, Crvena zvezda - Čukarički, Vojvodina - Napredak, Javor - Rad, Borac-Jagodina i OFK Beograd - Hajduk.

(Tanjug/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC