• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KUP BiH: Prednost za Zrinjski i Široki

Aktuelni osvajač Kupa BiH, Zrinjski pobijedio u prvom polufinalnom meču Slaviju rezultatom 4:2, a Široki u drugom polufinalu savladao Slobodu (2:1).

 KUP BiH: Prednost za Zrinjski i Široki  Izvor: MONDO

"Sokolovi" iz Istočnog Sarajeva na stadionu pod Bijelim brijegom u 15. minutu su stigli do prednosti zahvaljujući grešci domaće odbrane koju je kaznio Kutalija. Ipak Mostarci su do poluvremena uspjeli da izjednače pogotkom Krešimira Kordića.

Lider šampionata BiH u nastavku je opravdao ulogu favorita…Prvo je u 49. minutu Mladen Žižović iz jedanaesterca doveo Zrinjski u vođstvo, da bi do dva gola razlike "plemići" stigli autogolom Zimonjića (63. min).

Kordić je petnaest minuta prije kraja zapečatio sudbinu "sokolova", ili tako se barem činilo, pošto je Kutalija u sudijskoj nadoknadi po drugi put zatresao mrežu Mostaraca, produživši nadu izabranicima Zorana Erbeza da u revanšu mogu da preskoče Zrinjski i steknu priliku da se bore za trofej.

U drugom susretu između Širokog Brijega i prošlogodišnjeg finaliste Slobode iz Tuzle, pobjedu je odnio domaći tim rezultatom 2:1, iako je od 55. minuta imao igrača manje pošto je crveni karton zaradio Jurić.

Tuzlaci su prvi stigli do prednosti u 79. minutu pogotkom Okanovića, ali su Širokobriježani, iako sa desetoricom u polju, uspjeli da za samo tri minuta preokrenu rezultat golovima Šilića (81) i Topića (82).

Revanš utakmice polufinala Kupa BiH na programu su 15. aprila.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC