• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

UEFA će uskoro tužiti "jedan klub"

"U narednih nekoliko dana UEFA će podići tužbu protiv jednog evropskog kluba", izjavio je generalni sekretar UEFA Dejvid Tejlor.

 UEFA će uskoro tužiti "jedan klub" Izvor: MONDO

Evropska fudbalska unija (UEFA) saopštila je u srijedu da će narednih dana preduzeti kaznene mjere protiv jednog evropskog kluba zbog sumnje da je namještao utakmice, ne navodeći, međutim, o kom je timu riječ.

"Postoji veliki broj slučajeva koje istražujemo. Veoma je teško pronaći dokaze za namještanje, ali u narednih nekoliko dana UEFA će podići tužbu protiv jednog evropskog kluba", izjavio je generalni sekretar UEFA Dejvid Tejlor na konferenciji za novinare u Kopenhagenu, gdje se održava kongres te organizacije.

UEFA je u septembru saopštila da je sprovela istragu o deset utakmica preliminarne faze Kupa UEFA, kao i o 15 mečeva tog takmičenja koji su odigrani prošle sezone.

"UEFA trenutno radi na sprovođenju sistema za otkrivanje kladioničarskih prevara širom Evrope. To uključuje čak 27.000 utakmica u prvim i drugim ligama svih zemalja. Ipak, imali smo problema sa samo nekoliko utakmica, ali smo odlučni u namjeri da iskorijenimo taj problem", dodao je Tejlor.

Predsjednik UEFA Mišel Platini istakao je u Kopenhagenu da problem sa namještanjem utakmica predstavlja veliku opasnost za evropski fudbal.

"Kroz novi sistem koji želimo da uvedemo, bićemo u mogućosti da vidimo kakve se opklade stavljaju na fudbalske mečeve. Bićemo rigorozni prema varalicama. Ne želimo igrače koji se bave takvim stvarima i njima će biti zabranjeno da se bave fudbalom", poručio je Platini.

(Beta/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC