• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

UEFA prijeti Zvezdi, igrači bez ručka

Ukoliko do 31. marta ne dostavi garant finansijske stabilnosti, FK Crvena zvezda prijeti suspenzija iz evro-kupova za narednu sezonu.

 UEFA prijeti Zvezdi, igrači bez ručka Izvor: MONDO

Ukoliko do 31. marta ne izmiri nagomilane dugove, FK Crvena zvezda prijeti ozbiljna kazna UEFA, možda čak i sudbina koju su iz istog razloga doživjeli Servet i Lozana, koji su prebačeni u amatersku ligu Švajcarske, pišu Večernje novosti.

"Sport" dodaje da crveno-bijeli na ime neisplaćenih obaveza duguju skoro milion i po evra, menadžerima Ranku Stojiću i Milanu Ćalasanu po 500.000 evra, fudbalerima Maurisiju Molini 200.000, Takajukiju Suzukiju 120.000, Draganu Mladenoviću 50.000, treneru Aleksandru Jankoviću 100.000...

Nedavno je i češki trener Zdenek Zeman zatražio pomoć od UEFA da naplati oko 250.000 evra duga, zbog otkaza koji je dobio u septembru 2008. godine.

Računi FK Zvezde odavno su pod blokadom, a nezvanično, klupska dugovanja, računajući i kredite, popela su se na 20 miliona evra.

U ponedeljak, pojedini igrači prvog tima, dobili pola februarske plate, a taj novac je, kako piše Sportski žurnal, pozajmicom obezbijedio član UO kluba i finansijer Marko Mišković.

Ipak, "Blic" piše o tome da FK nije imao novca da igračima obezbijedi uobičajeni, besplatni ručak u klupskom restoranu, blizu stadiona, kao i to da je ograničena upotreba telefona. Službenici u klubu mogu da telefoniraju samo u lokalu.

U ovom trenutku, osim generalnog sekretara Saše Kozića, niko od čelnika nekadašnjeg šampiona Evropa i svijeta nije u Srbiji. Ostalo je još pet dana da se sredi finansijska situacija ili će se Zvezda suočiti sa nedodjeljivanjem licence za nastupe u Evropi, što se prošle sezone dogodilo sofijskom CSKA, kojem je zabranjen nastup u kvalifikacijama za Ligu šampiona, upozoravaju "Novosti".

Ipak, "Blic" tvrdi da samo FSS može da spusti rampu na nastupe klubova u Evropi, jer nacionalni savezi šalju u UEFA izvještaje o tome da li su klubovi izmirili svoje obaveze prema zaposlenima.

Ukoliko Crvena zvezda u FSS ne bude dostavila izvještaj da svojim sredstvima garantuje da može da se takmiči dogodine u Evropi, UEFA neće imati izbora i to bi praktično bio potpuni krah kluba, jer bi sezona bez evropskih utakmica značila novi težak udarac za aktuelnu upravu.

Ne treba zaboraviti da Crvena zvezda ima potraživanja od drugih klubova, ali ona nisu ni približna dugovanjima.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC