• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stanković: Nama bitno, njima odlučujuće!

Meč Rumunija - Srbija u subotu za "orlove" je jako važan, ali za rumunsku reprezentaciju možda i presudan.

 Stanković: Nama bitno, njima odlučujuće!  Izvor: MONDO

Za to je "kriv" dobar start "orlova" u kvalifikacijama za SP 2010 godine, kao i očajan početak Rumuna.

Da je Rumunima "biti ili ne biti" pred susret u Konstanci, svjestan je i kapiten tima Dejan Stanković.

On i Nemanja Vidić složili su se u ocjeni da je trijumf Srbije u Konstanci moguć, posebno zato što će domaći fudbaleri, koji imaju pet bodova manje od "orlova", biti pod velikim pritiskom.

"Itekako bitna utakmica, ali njima je bitnija. Važna je i nama, ali nije odlučujuća. Svrstali su nas u timove od važnosti, zato i jesu za mjesto igranja izabrali Konstancu, gdje su ranije čekali i Holandiju i Rumuniju", rekao je Stanković na konferenciji za novinare.

Stanković je o predstojećem duelu razgovarao sa saigračem iz Intera Kristijanom Kivuom, koji zbog povrede neće igrati za Rumuniju.

"Za nas je dobro što Kivu neće igrati. Rumuni mnogo zavise od Adrijana Mutua, koga odlično poznajem, jer nastupa za Fiorentinu. Igra fenomenalno, vratio su u formu, 'namazan' je igrač, umije da da gol i kada ne igra dobro", naveo je Stanković.

"Kada igraju u Konstanci tradicija je na strani Rumuna, ali i ona je tu da se ruši. Najbitnije je da mi igramo sve bolje. Njima će biti mnogo teško. Kada moraš onda je sve duplo teže, možeš da pregoriš, mi to znamo iz iskustva", dodao je kapiten "orlova".

Vidić u Mančester junajtedu nema Rumune za saigrače, ali mu je kolega u odbrani Patris Evra, koji je sa reprezentacijom Francuske u oktobru igrao upravo u Konstanci. Rezultat je bio 2:2, iako su Rumuni već poslije 16 minuta vodili sa 2:0.

"Neće nam biti lako. Ovaj tim Rumunije je prošle godine u istom sastavu igrao Evropsko prvenstvo. Očekujem potpunu ofanzivu Rumunije u prvih pola sata. To moramo da izdržimo, a poslije će nam sve biti lakše", istakao je Vidić.

"Idemo u Rumuniju sa velikim samopouzdanjem. Oni će, ako izgube, biti u opasnom problemu, što može da im bude teret, ali može i da ih probudi iz sna. Nadam se da smo iz prošlosti izvukli pouke, raduje me i naša efikasnost, koja me je i iznenadila. Vjerujem da ćemo i u Konstanci dati gol, jer su nam napadači u formi", dodao je Vidić.

Srbija je trenutno na čelu tabele Sedme kvalifikacione grupe, pošto je na četiri utakmice osvojila devet bodova, koliko i Litvanija, koja je u Beogradu izgubila sa 3:0. Francuska i Rumunija su na tri utakmice osvojile po cetiri boda, koliko ima i Austrija, ali i meč više.

Drugu subotnju utakmicu u Grupi u Kaunasu će igrati Litvanija i Francuska.

"Dok sve zavisi od nas ne gledamo druge, ali sigurno nećemo odbaciti neki poklon, ako eventualno stigne", istakao je Stanković.

"Orlovi" su u četvrtak otputovali u Rumuniju.

Poslije duela u Konstanci, najbolje fudbalere Srbije očekuje prijateljski meč sa Švedskom, u srijedu 1. aprila na stadionu Partizana. Ulaznice za tu utakmicu biće puštene u prodaju u ponedeljak, a najjeftinije biće one za jug i sjever (300 dinara).

Istok košta 500, a Zapad 750 dinara.

(Beta/MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC