• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Janevski: Vjerujem u bolje dane...

Trener Crvene zvezde Čedomir Janevski kaže da je normalno da se stanje iz uprave reflektuje i na teren, ali i da vjeruje u bolje dane.

 Janevski: Vjerujem u bolje dane... Izvor: MONDO

U Ljutice Bogdana 1 ne duvaju dobri vjetrovi ove sezone. Ogromno je breme problema, prije svega finansijske prirode, a na sportskom polju nešto bolje ide ovog proljeća.

Trener fudbalera Crvene zvezde Čedomir Janevski kaže da je normalno da se stanje iz uprave reflektuje i na teren, ali i da vjeruje u bolje dane.

"Svi znamo u kakvim uslovima radimo. Ne tražim tu neko opravdanje za rezulate, već samo kažem da bi u velikom klubu kao što je Crvena zvezda sve trebalo da bude na profesionalnom nivou, kako bi igrači razmišljali samo na trening i utakmice. Ne branim igrače, tražim uvijek maksimum, ali ni oni nisu roboti i mogu da vide kakvo je momentalno stanje u klubu", rekao je Janevski u intervjuu za klupski sajt.

On zamjera i pojedinim legendama kluba, bivšim igračima, koji jedva čekaju priliku da kažu nešto negativno. "To malo nervira i boli, kada vidim da igrači daju najveći mogući maksimum, ali ponovo znaju da se oko Zvezde stvara negativno mišljenje i energija", ističe makedonski stručnjak.

Trenutno drugo mjesto na tabeli Jelen Superlige Srbije ne može da zadovolji mnogobrojne navijače Crvene zvezde, ali Janevski ocjenjuje da je ta pozicija "na neki način uspjeh", s obzirom na to "sa kolikim pritiskom i negativizmom prema Zvezdi se bore" i on i igrači.

"To nam je najveća prepreka i protivnik i sve to utiče i na igrače, a onda i na rezultate", dodaje Janevski.

U proljećnom dijelu sezone, Zvezda je zabeležila dve pobjede i tri remija. Osim posljednje utakmice sa Radom, Janevski je zadovoljan učinjenim.

"Mislim da u ovih pet utakmica poslije zimske pauze, ne mogu da budem zadovoljan samo igrom i rezultatom protiv Rada, zato što sam očekivao prvo da ćemo dobro igrati, a onda i osvojiti tri boda. Ali, kao što samo rekli poslije same utakmice, imali smo timski loš dan i prošli smo za izgubljena dva boda. To se dešava i mnogo većim klubovima, prije ili kasnije što svi mogu da vide, ali i dalje stoji da je naša krivica što nismo osvojili sva tri boda", rekao je on.

Analizirajući situaciju u klubu, Janevski kaže da to nije problem koji je nastao u posljednjih šest mjeseci i da nova uprava pokušava da uradi posao najbolje što zna. On ocjenjuje da je potrebna pomoć sa strane, "od ljudi koji stvarno žele bolju sutrašnjicu za Zvezdu".

"Kao trener ne bježim od odgovornosti. Znam kakva je situacija bila kada sam došao u Klub i kakav je bio plan i dogovor. Još uvijek smo u igri, da osvojimo barem jedan trofej, ali ponavaljam ako se nastavi sa ovakvim negativizmom to nije dobro. Pozitivno razmišljam i vjerujem u bolje sutra i vjerujem da će se iskreni i naporni trud i rad svih struktura u Crvenoj zvezdi isplatiti, počevši od samog vrha, pa do nas na terenu. Postoje određene indicije da dolaze bolji dani i svima kojima je Zvezda u srcu to uliva vjeru i nadu", optimista je Janevski.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC