• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šveđani: Uvijek nam je bitan rezultat

Prvi put u istoriji duel Srbija - Švedska. Henrik Larson oduševljen Beogradom, kaže da još ne misli da prestane da igra.

 Šveđani: Uvijek nam je bitan rezultat Izvor: MONDO


Prvi put u istoriji fudbalske reprezentacije Srbije i Švedske odigraće jedan zvaničan duel. U srijedu, na stadionu Partizana, beogradska i srpska publika vidjeće na jednom mjestu, u prijateljskom meču, zvijezde svjetskog fudbala.

Šveđani su u Beograd došli bez svakako najboljeg - Zlatana Ibrahimovića, ali i bez njega imaju tim za respekt, koji je igrao na Evropskom prvenstvu prošle godine.

U odsustvu napadača milanskog Intera, pažnju beogradskih novinara najviše je privukao veteran, Henrik Larson, koji i dalje igra i uživa u svom poslu.

Nekadašnji fudbaler Fejnorda, Seltika, Barselone i Mančester junajteda, koji i u 38. godini igra (trenutno je u svom matičnom klubu Helsinborgu), izjavio je u Beogradu, poslije treninga švedske reprezentacije da Srbija ima dobar tim, ali i da "vikinzi" uvijek prvenstveno razmišljaju o sebi i svojoj igri.

"Rezultat je uvijek važan, jer je mnogo dobar osjećaj pobijediti. Međutim, sada nam je najvažnije da se što bolje pripremimo za sljedeće utakmice u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo", rekao je Larson.

Šveđanin se mnogo raduje što će ponovo vidjeti svog nekadašnjeg saigrača iz Mančestera - Nemanju Vidića. "On je fantastičan igrač i radujem se novom susretu sa njim", dodao je on, a zatim je apostrofirao još jednog igrača srpskog tima kojeg je zapamtio: "Danko Lazović. To je odličan napadač, igrao sam protiv njega".

Novinare je interesovalo koliko još misli da igra. "Nemam pojma...Imam još jednu godinu ugovora sa Helsinborgom, a onda ću da vidim kako se osjećam i da li ću biti spreman da igram".

Iako je u Beogradu prvi put i to samo nekoliko sati, nije krio oduševljenje glavnim gradom Srbije i stadionom na kojem će biti odigran meč.

Selektor švedske reprezentacije Lars Lagerbek, u stilu svojih kolega iz Srbije, izjavio je da očekuje težak meč, ali je najavio pobjedu svog tima.

"Nama je važno da prijateljske utakmice igramo sa jakim protivnicima, a ovo će biti dobar test. Učinićemo sve da pobijedimo. Gledali smo snimke nekih utakmica srpske reprezentacije. Ipak, u ovakvim duelima prvo gledamo sebe i svoju igru", dodao je Lagerbek.

Upitan koliko je švedska selekcija slabija kada u njoj nije Zlatan Ibrahimović, Lagerbek je odgovorio da je Zlatan igrač svjetske klase, ali i da ima četvoricu, takođe, odličnih napadača.

Osim Ibrahimovića, u Beogradu neće igrati ni golman Salcburga Edi Gustafson, kao i vezista Liona Kim Kalstrom koji su povrijeđeni.

To će biti i jedine promjene u odnosu na tim koji je protiv Portugala u gostima izborio neriješen rezultat (0:0), čime je umnogome otežao posao ekipi Kristijana Ronalda na putu za Južnu Afriku.

Međutim, ni Šveđanima neće biti lako u kvalifikacijama, jer zaostaju za vodećom Danskom i Mađarskom.

Švedska i nekadašnja Jugoslavija odigrale su do sada 11 mečeva (od 1948. do 1991. godine). Jugoslavije je pobijedila pet puta, četiri meča završena su neriješeno, a četiri puta dobili su Šveđani.

Posljednji duel te dvije reprezentacije odigran je daleke 1991. godine.

Karte za meč Srbija - Švedska koštaju 300, 500 i 700 dinara, a počinje u 20.15h.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC