• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Antić: Dijelimo istu filozofiju sa Špancima

Radomir Antić tvrdi da selekcija Srbije dijeli fudbalsku filozofiju sa aktulenim evropskim prvacima, Špancima, ali uz neke sopstvene karakteristike.

 Antić: Dijelimo istu filozofiju sa Špancima Izvor: MONDO

Fudbalska reprezentacija Srbije nalazi se na dobrom putu da izbori plasman na Mundijal 2010. godine u Južnoj Africi, ali selektor Radomir Antić smatra da "orlovi" još mogu da napreduju u svim segmentima igre.

Srpski kormilar je u intervjuu španskom "Asu" istakao da bi volio da njegovi izabranici igraju poput aktuelnih evropskih prvaka - Španaca, s kojima, prema njegovom mišljenju, ionako dijele zajedničku filozofiju fudbala.

"Volio bi da igramo kao ‘crvena furija’, ali s nekim drugačijim karakteristikama. Moj stil fudbala je gotovo identičan sa španskim napadačkim sistemom", izjavio je Antić, koji je jedini trener u istoriji, koji je s klupe vodio tri najveća španska kluba - Atletiko Madrid, Real Madrid i Barselonu.

Prema njegovim riječima, u cjelokupnoj trenerskoj karijeri isključivo je gajio napadački stil, sa dosta držanja lopte u nogama i osvajanja prostora.

"Španci su demonstrirali sjajan fudbal što potvrđuje više od 30 utakmica bez poraza. Za to postoji razlog, drže loptu u nogama i imaju autoritet kod protivnika".

"Mi smo protiv Rumunije ostvarili 430 uspješnih dodavanja, to je bilo odlično, ali znatno manje od španskog tima, koji je imao 530 protiv Turske. Ipak, sebe ne doživljam kao trenera kome je najvažnija taktika. Ne robujem sistemu, više volim drugačije koncepte. Važnije je da vidim ponašanje igrače u odbrani, ili kako igraju kad osvoje loptu, od bilo koje taktike".

Antić je dodao da Srbija gotovo uvijek igra u napadačkoj formaciji 4-2-4 jer želi da kontroliše svaku utakmicu, bila ona takmičarska ili prijateljska.

"Svojim igračima uvijek kažem da moramo da poboljšamo igru, a ne samo da želimo da izborimo plasman na SP u Južnoj Africi, već i da odemo mnogo dalje od toga. Zato ne padamo u euforiju kad pobjeđujemo, niti u depresiju kad gubimo… Nakon poraza od Francuza, nikog nisam kritikovao jer sam vidio da su momci ginuli na terenu. To je važnije od bilo koje pobjede", rekao je Antić.

Subotić kao Fernando Jero

Šezdesetogodišnji stručnjak potom se osvrnuo na neka imena u nacionalnom timu.

"Imamo sjajan tim sastavljen od fantastičnih pojedinaca, iskusnih i mladih fudbalera… Vidić, Stanković, Dragutinović čine okosnicu, imamo mladog Subotića, koji igra poput Fernanda Jera od prije 20 godina, tu je Kačar iz Herte, koji je bio povrijeđen, ali će se ponovo priključiti ekipi. Osim njih, odlični su Ivan Obradović iz Partizana, pa Marko Pantelić, Miloš Krasić… Sve u svemu, dobro izbalansitran tim, koji igra za navijače. Oni su najvažniji, mjerilo svega", zaključio je srpski selektor.

(MONDO, foto: Fonet/AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC