• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Blažević: Biće teško, ali vjerujem u pobjedu!

Miroslav Blažević smatra da će drugi dvoboj sa Belgijom biti mnogo teži za reprezentaciju BiH od meča u Genku jer su "đavoli" jači u gostima!

 Blažević: Biće teško, ali vjerujem u pobjedu! Izvor: MONDO

Selektor BiH je na pres konferenciji izjavio da protivnik sigurno neće kalkulisati, već da njegovi izabranici trebaju da se prilagode i igraju svoju igru.

"Moramo igrati svoju igru kako bi ostvarili možda i značajniju pobjedu od one u Genku", rekao je popularni Ćiro uoči susreta šestog kola Grupe 5 kvalifikacija za Mundijal 2010. godine u Južnoj Africi.

On je dodao da je čak razmišljao o defanzivnoj taktici, ali da je na kraju odlučio da postavi napadačku formaciju, ponajviše zbog navijača.

"Publika je najvažnija i ona je ta zbog koje se igra fudbal. Sigurno je da navijači žele da vide svoju superiornu ekipu, koja će na početku Belgijancima dati do znanja da nemaju šta da traže u Zenici. Biće teško, ali vjerujem u uspjeh".

Kada je u pitanju startnih 11, Blažević je podvukao da je neizvjestan nastup kapitena Emira Spahića, ali vjeruje da će moći da pomogne BiH protiv ekipe Renea Vanderejkena.

"Spahić želi da igra, mada se ljekar s tim ne slaže. Sada nisam siguran, ali postoji vjerovatnoća da rizikujemo", dodao je Blažević.

Prema njegovim riječima, bio je oduševljen partijom Sanela Jahića, koji će sigurno biti starter u Zenici. Za razliku od prvog susreta u Genku u timu će biti i Elvir Rahimić, dok je definitivno otpao povrijeđeni Zlatan Muslimović.


"Ne palite baklje"

"Trener svih trenera" ponovo je apelovao na navijače da ne koriste pirotehniku.

"Delegat u Belgiji mi je rekao da će prekinuti utakmicu ako pukne samo još jedna petarda. Prepao sam se i otišao do tribine da ih molim za fer i sportsko navijanje. Oni ne čine zlo rukovodstvu FS BiH, nego igračima na terenu. Šta bi nam značilo zalaganje igrača, da je sudija prekinuo utakmicu u Genku? Svi se moramo dozvati pameti. Molim vas, ako vam je stalo do reprezentacije BiH, nemojte koristiti pirotehnička sredstva".

BiH bi protiv Belgije trebalo da nastupi u sledećem sastavu: Supić, Pandža, Nadarević, Spahić, Jahić, Berberović, Rahimić, Muratović, Misimović, Ibričić i Džeko.

Meč između BiH i Belgije igra se u srijedu u 20.45 sati na stadionu Bilino polje u Zenici.

GRUPA 5: Španija 15, BiH 9, Turska 8, Belgija 7, Estonija 2, Jermenija 1.

(Fena/MONDO, foto:AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC