• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Maradona: Šest uboda u moje srce

Nije bila prvoaprilska šala iako bi Maradona i milioni Argentinaca voljeli da jeste - Bolivija je demolirala "gaučose" (6:1) u kvalifikacijama za SP.

 Maradona: Šest uboda u moje srce Izvor: MONDO

Hoakin Botero, trostruki strijelac pred 40.000 gledalaca u La Pazu, je bio glavni dželat Argentinaca i novi junak nacije u Boliviji, kojoj je tako produžio nadu da ipak može da se nađe na svjetskoj smotri fudbala u Južnoj Africi 2010.

Dijego Maradona je poslije dvije pobjede u prijateljskim utakmicama, a zatim i ubjedljivog trijumfa nad Venecuelom minulog vikenda, takođe u kvalifikacijama, na svom debiju u ulozi selektora u zvaničnim mečevima, pretrpio debakl kakav ne pamti ni iz dana kada je bio igrač.

Tevez, Mesi i Maskerano su u potpunosti bili "van meča", a otežavajuća okolnost im je bila činjenica da su od 64. minuta igrali sa igračem manje. Nedugo pošto je ušao u igru, Anhel Di Maria je dobio crveni karton zbog oštrog starta.

Argentina je u šoku. Pretprila je jedan od najtežih poraza u istoriji, i to od nejake Bolivije. Opravdanje za Maradonu i nejgove učenike ne može da bude ni to što je meč igran na 3.600 metara nadmorske visine.

"Saosjećam sa argentinskim navijačima. Svaki gol je bio ubod u moje srce. Da smo ovo sanjali prije utakmice, mislili bismo da je to nemoguće", izjavio je Maradona i nastavio:

"Nema šta da se priča, razbili su nas i moramo da krenemo ispočetka", završio je selektor "gaučosa".

Brazil se, poslije remija na gostovanju Ekvadoru (1:1), vratio na pobjednički kolosijek. Doduše, nije imao težak posao, jer je za rivakla imao trenutno najslabiju južnoameričku reprezentaciju - Peru.

Luis Fabiano je još u prvom poluvremenu postavio stvari na svoje mjesto, sa dva gola (jedan iz penala), a konačan rezultat postavio je Melo u nastavku.

Rezultati 12. kola Južnoameričke zone:


Venecuela - Kolumbija 2:0
/Fedor 77, Arango 82/

Bolivija - Argentina 6:1
/Martins 11, Botero 34p, 53, 66, Da Rosa 45, Toriko 87 - Gonzalez 25/

Ekvador - Paragvaj 1:1
/Noboa 62 - Benitez 90/

Čile - Urugvaj 0:0

Brazil - Peru 3:0
/Luis Fabiano 18p, 27, Melo 63/

Tabela: Paragvaj 24, Brazil 21, Čile 20, Argentina 19, Urugvaj 17, Kolumbija i Ekvador po 14, Venecuela 13, Bolivija 12, Peru 7.

Plasman na SP obezbijediće četiri najboljeplasirane reprezentacije, a peta će igrati u baražu sa četvrtom iz sjevernoameričke zone kvalifikacija.

(MONDO, foto AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC