• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hadži bi volio da bude selektor Rumunije

Georgi Hadži zainteresovan je za mjesto selektora nacionalnog tima, ukoliko dođe do smjene Viktora Piturke, objavili su rumunski mediji.

 Hadži bi volio da bude selektor Rumunije Izvor: MONDO

Bivši rumunski fudbalski reprezentativac je izjavio da ima "osmišljenu strategiju" za igru reprezentacije Rumunije, koja je posljednjim porazom protiv Austrije od 2:1 šanse za plasman na prvenstvo svijeta u Južnoj Africi 2010. svela na minimum.

"Rumunska fudbalska federacija odlučuje o budućnosti nacionalnog tima. Ono što mogu da kažem jeste da već imam jasnu strategiju igre koju bi sprovodili kompetentni ljudi", rekao je Hadži.

On je kritikovao sadašnju igru rumunske selekcije uz ocjenu da joj nedostaje "karakter".

"Uvijek sam ulazio u igru sa idejom da smo kao tim u najmanju ruku ravnopravni sa protivnicima, ili čak bolji od njih", rekao je Hadži i dodao da on "ne saginje glavu ni pred jednim protivnikom".

Hadži je 2001. godine vodio rumunski nacionalni tim, ali je poslije neuspjeha u kvalifikacijama za prvenstvo svijeta u Japanu i Južnoj Koreji bio otpušten.

Potpredsjednik Rumunske fudbalske federacije Jonut Lupesku naglasio je da će sljedeće sedmice biti razgovora o statusu sadašnjeg selektora Piturke.

Pored 44-godišnjeg Hadžija, pretendenti na mjesto šefa stručnog štaba rumunske reprezentacije su Mirčea Lučesku i Laslo Belenji.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC