• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dejan Stanković: Ovaj tim se nikoga ne boji

Poslije serije dobrih rezultata reprezentacije Srbije kapiten Dejan Stanković puh riječi hvale za saigrače i selektora Radomira Antića.

 Dejan Stanković: Ovaj tim se nikoga ne boji Izvor: MONDO

Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Dejan Stanković ove godine obilježava deset godina aktivnog igranja za nacionalni tim. Vođa je generacije koja ima šansu da zaigra na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi, a on ima puno riječi hvale za nove snage koje nose igru Srbije.

"Svake kvalifikacije (kojem sam igrao) nosile su nešto svoje. Bilo je kvalifikacija gdje smo uspijevali da u prvom dijelu igramo fenomenalno, a onda da u drugom to odleti. Treba uzeti recept tamo gdje smo napravili uspjeh, kao što je to bio slučaj sa SP u Njemačkoj gdje smo od prve do posljednje utakmice bili tim i kompaktni. Sa tim receptom smo ušli i u ove kvalifikacije. Mislim da sada imamo nešto više. Na dobrom smo putu", rekao je Stanković u intervjuu za sajt Fudbalskog saveza Srbije.

Iako je Srbija konačno na pravom fudbalskom putu i ima velike šanse da se plasira na SP u Južnoj Africi naredne godine, kapiten je oprezan. "Ima još da se igra, ali sam veliki optimista. Dva od tri favorita dolaze nam u Beograd, a u Beogradu se nikoga ne plašim".

A za sadašnje saigrače u srpskom timu ima samo pohvale.

"To su momci koji, prije svega, igraju mnogo dobar fudbal, koji se ne plaše, od golmana do napadača. Napravljena je ozbiljna smjena generacija, došli su momci koji se ne boje, nemaju šta da izgube, mogu samo da dobiju. I tako i igraju. Djeluju hrabro, sa dosta samopozdanja, kome god da daš loptu, niko je se ne plaši. Napredujemo iz utakmice u utakmicu", kaže Stanković, koji je odigrao više od 80 mečeva za reprezentaciju.

Kapiten "orlova", naravno, ne zaboravlja ni veliku ulogu selektora Radomira Antića.

"Kada je došao prvo je poradio na našem samopouzdanju. Ubijedio nas je da znamo da igramo fudbal i da vrijedimo. I to stalno radi, to stalno govori i to daje rezultate", kaže "desetka" Srbije.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC