• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BUNDES: Džeko "uništio" Bajern!

Ekipa Volfsburga nastavila je sa fantastičnim partijama na svom stadionu, upisavši 12. pobjedu iz 13 mečeva u Bundes ligi! Edin Džeko briljirao!

 BUNDES: Džeko "uništio" Bajern! Izvor: MONDO

Trijumfom nad Bajernom (5:1), uz egzibicionu igru u drugom poluvremenu, "vukovi" su izbili na prvo mjesto sa istim brojem bodova, ali i superiornom gol-razlikom u odnosu na Hamburg, koji je minimalnim rezultatom savladao Hofenhajm.

Dosadašnji lider, berlinska Herta, razočarala je navijače porazom od Borusije iz Dortmunda - 1:3 - a u trku za mjestima koja vode u Ligu šampiona vratio se Štutgart. "Švabe" su golom Taskija minut prije kraja stigle do sva tri boda na gostovanju u Bohumu.

Na prvi gol u Volfsburgu čekalo se čak do 44. minuta, kada je Kristijan Gentner poslije kornera Misimovića bio najviši u skoku i sa peterca matirao Mihaela Rensinga - 1:0. Ali to nije bio i rezultat poluvremena, pošto je Luka Toni najbrže reagovao na odbitak poslije udarca glavom Lusija i smjestio loptu u mrežu.

Bavarci su imali više loptu u nogama, ali su se pokazali veoma ranjivim u kontranapadima. Derbi utakmicu, a možda i titulu, mada do kraja prvenstva ima još osam kola, izgubili su primivši četiri gola za manje od 15 minuta - po dva od Edina Džeka i Grafitea!

Reprezentativac Bosne i Hercegovine "poentirao" je na asistencije Šefera i zemljaka Misimovića, dok je Grafite do 19. i 20. gola u Bundes ligi ove sezone stigao poslije dodavanja Gentnera i solo-prodora u kojem se oslobodio dvojice čuvara, zatim i golmana Rensinga i onda sa šest metara petom(!) zaključio goleadu...

Borusija je u Berlinu povela preko iskusnog Aleksandra Fraja, a inicijativu Herte je izjednačenjem u 54. minutu krunisao Brazilac Rafael. U njegovom "slalomu" kroz kazneni prostor gostiju nije dobro intervenisao novopečeni reprezentativac Srbije Neven Subotić.

Novo vođstvo "milionerima" uslijedilo je poslije akcije veterana - Dede je centrirao sa lijeve strane, a usamljeni Sebastijan Kel glavom proslijedio loptu u mrežu Drobnija.

Trener Herte Lusijen Favr obavio je trostruku izmjenu u 67. minutu, u potrazi za makar jednim bodom uveo je Marka Pantelića, Gojka Kačara i Bugarina Domovčijskog, ali je njegov tim do kraja utakmice još jednom kapitulirao i spustio se na treće mjesto bundesligaške tabele.

REZULTATI 26. KOLA:

Volfsburg - Bajern 5:1 (1:1)
/Gentner 44, Džeko 63, 66, Grafite 74, 77 - Toni 45/

Bohum - Štutgart 1:2 (0:0)
/Epale 48 - Kakau 58, Taski 89/

Herta - Borusija Dortmund 1:3 (0:1)
/Rafael 54 - Fraj 25, Kel 63, Valdez 82/

Ajntraht - Energi Kotbus 2:1 (1:1)
/Liberopulos 15p, Štajnhofer 51 - Rangelov 11p/

Hamburg - Hofenhajm 1:0 (1:0)
/Pitroipa 28/

U NEDELJU (17.00):

Keln - Bajer Leverkuzen
Verder - Hanover
Karlsrue - Borusija (M)

IGRANO U PETAK:

Arminija Bilefeld - Šalke 0:2
/Farfan 45, Kuranji 90+3/

TABELA: Volfsburg 51, Hamburg 51, Herta 49, Bajern 48, Štutgart 45, Hofenhajm 44, Šalke 40, Borusija D. 40, Bajer L. (-1) 38, Verder (-1) 32, Keln (-1) 32, Ajntraht 29, Hanover (-1) 26, Bohum 25, Arminija 24, Borusija M. (-1) 22, Energi 20, Karlsrue (-1) 17 bodova.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC