• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Karadžić: "Orlovima" bonus za plasman na SP

Fudbalska reprezentacija Srbije sa uspjehom obavlja zadatake u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2010. u Južnoj Africi.

 Karadžić: "Orlovima" bonus za plasman na SP Izvor: MONDO

"Orlovi" vode na tabeli grupe sedam sa 12 bodova iz pet mečeva.

Predsjednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić kaže da sve ide po planu i da se nada da će izabranici Radomira Antića izboriti učešće na Mundijalu naredne godine.

Karadžić je na čelo srpske kuće fudbala stigao prošlog ljeta i na startu svog četvorogodišnjeg mandata na mjesto selektora doveo je Antića. On kaže da je veoma lako sa uspjehom obavio prvi posao u FSS dovođenjem provjerenog stručnjaka na čelo tima, jer su obojica tačno znali šta žele.

"Sa Antićem sam se lako dogovorio, za petnaest minuta. Obojica smo znali šta hoćemo. On je želio rad bez ograničenja i bilo kakvog miješanja, a ja dobre rezultate. I pružio sam mu ruku. Bilo je to prošlog ljeta u Beču. Bio je to moj prvi posao na položaju predsjednika Saveza. Vjerujem da će sve ostalo biti na istom nivou. Naš plan je odlazak na Mundijal u Južnu Afriku. I tu smo na najboljem putu. Da bih izbjegao sve moguće nesporazume sa Antićem nisam odredio stručnog direktora Saveza. Nije nam potreban direktor, jer je tu Antić ", izjavio je u intervjuu za "Politiku" Karadžić.

Kaže još da je ponosan na nacionalni tim i da je već određeno koliko će novca podijeliti selekcija.

"Sve je jasno - igrači i članovi stručnog štaba, koje je odredio Antić, dijeliće ne trideset, već odsad četrdeset odsto od zarađene sume na SP u Africi! A ova suma će biti srazmjerna uspjehu, od tri, pa do četiri, pet miliona evra. A da bismo stigli do Južne Afrike, i do tog novca, moramo se izboriti za to u sljedećih pet utakmica. Rivali će nam biti Austrija, Francuska i Rumunija u Beogradu, a Farska Ostrva i Litvanija u gostima".

Predsjednik Saveza ne krije da se već razmišlja i o nagradama, ukoliko tim ispuni cilj.

"Kada je riječ o specijalnim nagradama, vučete me za jezik... Razmišljam o nagradama uoči junskih utakmica sa Austrijom i Farskim Ostrvima. To su dva najlošija rivala, a toga se, iz iskustva, najviše plašim. I sve ostale utakmice su značajne, ona protiv Francuza posebno. Uostalom, o svemu tome ćemo se još dogovoriti", tvrdi Karadžić.

Karadžić je poslije amaterskog igranja, ostao u fudbalu. On je sedamnaest godina bio predsjednik Vojvodine, pa potpredsjednik federacije, a taj posao obavljao je i u dva kluba - u Spartaku i Partizanu.

Od prošlog ljeta je vođa srpskog fudbala i tvrdi da će i na tom mjestu uspjeti da obavi dobar posao.

"Mandat mi ističe u julu 2012. godine. Do tada će ova organizacija biti pravi primjer za ugled. I Evropi i razvijenom svijetu. Vidjećete", jasan je bio Karadžić.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC