• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LŠ: Pires čeka Arsenal, Porto bi kao 2004.

"Žao mi je, navijači Arsenala, ali ako budem mogao da odigram dobro i učinim da Arsenal ispadne, učiniću to. Zbog Viljareala, ne zbog sebe".

 LŠ: Pires čeka Arsenal, Porto bi kao 2004. Izvor: MONDO

Takmičarskog žara biće na svim utakmicama četvrtfinala Lige šampiona, ali nigdje toliko emocija kao u susretu Robera Piresa sa nekadašnjim menadžerom, saigračima i fanovima Arsenala.

Francuski veteran sa Viljarealom će pokušati da eliminiše tim za koji je igrao šest godina i koji je 2006. stigao do finala najjačeg klupskog takmičenja, upravo na račun popularne "žute podmornice".

Tada je Arsenal dobio prvi polufinalni meč na Hajberiju (1:0), da bi Huan Roman Rikelme u revanšu propustio šansu da golom iz jedanaesterca u 89. minutu iznudi produžetke...

"Te noći smo odigrali najgoru utakmicu sezone i Viljareal je zaslužio da nas pobijedi, i to velikom razlikom. Imali su više energije, više želje, igrali su mnogo bolje. Ali Arsenal je imao više sreće. Moji drugovi koji su i tada igrali za Viljareal, rekli su mi prije žrijeba da će se revanširati Arsenalu ako dobiju priliku da to urade", izjavio je Pires.

Svestrani ofanzivac te sezone je u finalu protiv Barselone igrao samo 18 minuta, pošto je Arsen Venger odlučio da ga povuče sa terena poslije isključenja golmana Jensa Lemana.

"To me i dalje boli. Arsen to zna, razgovaramo o tome i on zna da mu nikada neću priznati da je tada uradio pravu stvar. Ali to je mala stvar koja ne može da bude definicija našeg odnosa. Ona ne može da obriše šest godina, tokom kojih smo osvajali trofeje, učio od njega i blistao u dresu reprezentacije".

Tridesetpetogodišnji Pires istakao je da će učiniti sve da eliminiše Arsenal, ali ne da bi se osvetio Vengeru.

"Žao mi je, navijači Arsenala, ali ako budem mogao da odigram dobro i učinim da Arsenal ispadne, učiniću to. Zbog Viljareala, ne zbog sebe. Ako budem imao sreće da postignem gol, znam da to neću slaviti na terenu. Ne bih mogao to da uradim, iz poštovanja prema klubu i navijačima koji su toliko mnogo značili u mojoj karijeri".

Utakmica na El Madrigalu počinje u utorak u 20.45 časova, a revanš je na rasporedu osam dana kasnije na stadionu Emirati. Viljareal u mečevima sa engleskim timovima ima odličan skor - tri pobjede, pet remija i samo jedan poraz.

U utorak će na teren i aktuelni šampion, Mančester junajted, koji na Old Trafordu dočekuje Porto.

Junajted je u seriji od 21 utakmice bez poraza u Ligi šampiona, dok je Porto na tlu Engleske odigrao 11 utakmica i izgubio deset! Jedini remi (1:1) bio mu je dovoljan da u osmini finala elitnog takmičenja 2003/04 eliminiše upravo "crvene đavole".

Tada je trener Portoa bio Žoze Murinjo, a plavo-bijeli su tri mjeseca kasnije stigli do trona. Kada bi ponovili uspjeh od prije pet godina, vjerovatno bi povjerovali da opet mogu da odu do kraja.

"Junajted je danas jači, bolje izbalansiran tim nego 2004. Uvijek su imali velike igrače, ali sada imaju veoma dobre pojedince na svakoj poziciji. Nisu bez razloga branioci titule. Mi ipak vjerujemo da je moguće da prođemo u polufinale i da ponovimo uspjeh moje generacije", rekao je tadašnji golman Vitor Baija.

Preostala dva dvomeča počeće da se "raspetljavaju" u srijedu, kada su na programu dueli Liverpul - Čelsi i Barselona - Bajern.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC