• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Janevski čestitao Jokanu: Vidimo se u Kupu

Slaviša Jokanović i Čedomir Janevski saglasili su se da je Partizan u srijedu odnio zasluženu pobjedu u 136. "vječitom derbiju".

 Janevski čestitao Jokanu: Vidimo se u Kupu Izvor: MONDO

Samo čudo može da spriječi crno-bijele da odbrane titulu prvaka Srbije, ali se Zvezda neće predati i pokušaće da osvoji Kup, kao i da ostvari što više pobjeda u preostalih devet kola Jelen Superlige.

"U prvom poluvremenu je igra bila mnogo ravnopravnija, a u drugom smo imali prostora za polukontre i bili blizu postizanja još nekog gola. Naročito u prvom dijelu smo pretjerali sa dugim loptama, iako to nismo zacrtali prije utakmice. Rano smo poveli i onda je bilo sve lakše. Dobru igru krunisali smo drugim golom", bio je prvi komentar Jokanovića.

Upitan da prokomentariše "iznenađujuće dobru igru Fejse i Tomića", trener Partizana je odgovorio kao iz topa.

"Mene nisu iznenadili. Neca (Nemanja Tomić) je u dobroj formi, a Fejsa je odradio ogroman posao na sredini terena. Često je imao veliki prostor oko sebe i to dobro koristio".

Na konstataciju da je Partizan ostvario laku pobjedu, rekao je da je "derbi uvijek derbi", a "pobjeda uvijek draga".

"Ne znam da li smo ovu pobjedu ostvarili lako ili teško. Odradili smo većinu postavljenih zadataka. Imali su i oni šanse, mogli su da izjednače preko Oumarua, a mi smo mogli ubjedljivije da pobijedimo. Na kraju su važni samo bodovi, jer je sve manje utakmica do kraja prvenstva, a razlika u bodovima sve veća".

Šef struke crno-bijelih uprkos svemu ne želi da već sada slavi titulu.

"Ova razlika će svakako da nam omogući rasterećenije pripreme za Kup, jer želimo taj trofej, baš kao što ga želi i Zvezda".


Partizan dominirao u duel igri

I Jokanović i Čedomir Janevski istakli su zadovoljstvo suđenjem. Trener Partizana rekao je da "nije primijetio sudiju, što je vjerovatno najbolje", a njegov kolega da nema "nikakvih primjedbi".

"U prvom dijelu smo bili ravnopravni, a onda smo im poklonili 1:0. Poslije 20. minuta smo stvorili neke šanse i mogli da damo gol, pogotovo Abu (Oumaru) glavom. Na poluvremenu sam tražio još jaču ofanzivu, međutim, igrači Partizana su bili jači, dobili su sve duele 'jedan na jedan'. Rano smo se predali, već sredinom drugog dijela. Pobijedili su nas zahvaljujući ogromnoj želji i duel igri na cijelom terenu", analizirao je Janevski.

Utisak je bio da je Oumaru najviše prijetio odbrani protivnika, a zamijenjen je u 60. minutu.

"Istina je da je jedini išao u prostor, dok su ostali tražili loptu u noge. Ali u drugom poluvremenu je izgubio dosta duela, kao i Kleo, poslije čega nam je Partizan pravio probleme iz polukontri. Zato mislim da Oumaru nije bio na nivou igre iz prethodnog derbija".

Makedonski stručnjak nije zaboravio da pohvali golmana Sašu Stamenkovića.

"Dva-tri puta je izlazio kao pobjednik iz situacija 'čovjek na čovjeka' i spriječio da ne primimo treći i četvrti gol. Bio je naš najbolji igrač".

Na konstataciju novinara da su crno-bijeli djelovali znatno motivisanije, odgovorio je da je tako bilo samo u drugih 45 minuta.

"U prvom poluvremenu smo i mi pokazali želju, ali nas je sasekao rano primljeni gol. Igrali smo dobro do sredine drugog dela meča. Tada smo postali dekoncentrisani, pa ni ja više nisam vjerovao u izjednačenje. Nadao sam se da će neko individualnim kvalitetom probiti po boku, ali to nismo uspjeli da radimo kao na prethodnim utakmicama".

Janevskom je jasno da može da zaboravi na dalje učešće u borbi za titulu.

"Što se nas tiče, šanse su svedene na minimum. Okrećemo se Kupu, ali zbog kluba i navijača imamo moralnu obavezu da u svakom prvenstvenom meču idemo na trijumf".

(R. J. - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC