• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nemanja Tomić "unesrećio" zemljake!

"Žao mi je što sam kod prvog gola morao da prođem svog zemljaka Pejčinovića. Ali dogovorili smo se da se na utakmici ne poznajemo".

 Nemanja Tomić "unesrećio" zemljake! Izvor: MONDO

Ofanzivni "vezista" Partizana Nemanja Tomić i defanzivci Crvene zvezde Nemanja Pejčinović i Nenad Tomović rođeni su u Kragujevcu, u razmaku manjem od pola godine.

Zajedno su počeli u Radničkom, a u srijedu su svi bili akteri "večitog derbija", u kojem je Partizan pobjedom od 2:0 praktično odbranio titulu.

Tomić je bez konkurencije bio najistaknutiji u kragujevačkom triju.

"Igrom smo ponizili Zvezdu. Odigrali smo dobro, pokazali da smo bolji, što se vidi iz rezultata. Ali pred nama je još utakmica, idemo dalje. Hoćemo da pobijedimo i Vojvodinu (u nedjelju)".

Kod prvog gola je uposlio Lamina Dijaru, tako da je ovom ostalo samo da šutne loptu u prazan gol, dok je pogotku Nikole Vujovića prethodila Tomićeva "bomba" sa 16 metara.

"Imao sam dve asistencije, ali mi je žao što sam kod prvog gola morao da prođem svog zemljaka Pejčinovića. Međutim, sa njim i sa Tomovićem, sa kojim sam odavno drug, dogovorio sam se da se na utakmici ne poznajemo".

Nikola Vujović je za 40 dana prešao put od očaja do sjaja, protiv istog rivala.

"Kao mali sam maštao o golu u derbiju. Znam da je moj pogodak vrlo važan, ali već mislim na Vojvodinu i kup utakmicu u srijedu".

Almami Moreira, koji bi uskoro trebalo da produži ugovor sa crno-bijelima, bio je najveći kritičar Partizanove igre u prethodnom susretu sa Zvezdom.

"Rekao sam da će ovaj derbi biti drugačiji od prethodnog i za razliku od njega, sada smo igrali dobro. Titula je bliže, ali je nismo osvojili i borićemo se dok to i definitivno ne učinimo", rekao je Moreira.

Goran Gavrančić odigrao je mnogo utakmica u Ligi šampiona, nastupio je i na Svjetskom prvenstvu, ali je do 31. godine čekao na debi u najznačajnijem meču srpskog klupskog fudbala.

"Gol koji smo postigli u 12. minutu dao nam je još više samopouzdanja. U drugom poluvremenu smo pokazali da smo zaista bolji od Zvezde i da prednost od 11 bodova prije utakmice, a sada 14, nije slučajna", istakao je nekadašnji as kijevskog Dinama.

Koroman: Najviše sam podbacio

O igri crveno-bijelih najbolje govori to što je trener Čedomir Janevski za najboljeg igrača proglasio golmana Sašu Stamenkovića.

"Mijenjao bih sve svoje odbrane za pobjedu", rekao je Stamenković.

"U prvom poluvremenu smo morali da iskoristimo neke od šansi koje smo imali, jer smo u nastavku očigledno pali. Imamo malo vremena da prebolimo poraz i spremimo se za osvajanje Kupa. Kako je sezona počela i šta se sve događalo, morali bismo da budemo zadovoljni i jednim trofejom", dodao je stameni čuvar mreže.

Ognjen Koroman imao je verbalni duel sa navijačem koji je uletio na teren, ali nije želio to da komentariše. Samo je konstatovao propust organizatora utakmice.

"Bili su bolji od nas. Nismo iskoristili šanse koje smo imali. U drugom poluvremenu smo podbacili svi, a najviše ja. Moja odgovornost je najveća, kao najiskusnijeg igrača".

Koroman je rekao da je u svlačionici poslije derbija vladala tišina i da igrači između sebe nisu razgovarali.

"Žao mi je navijača. Htjeli smo najbolje, ali izgleda da je ovo naš trenutni maksimum".

Nenad Tomović je priznao poraz i obećao maksimalnu borbu u narednim utakmicama.

"Nema šta da se priča, Partizan je bio apsolutno bolji. Iskoristio je svoje šanse, i to one koje su djelovale najmanje opasno. Nama ostaje da se borimo dok osvajanje titule bude i matematički moguće".

(R. J. - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC