• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bane Ivanović: Utakmica moje karijere!

Odbrambeni fudbaler Čelsija Branislav Ivanović izjavio je da je protiv Liverpula (3:1) odigrao najbolji meč dosadašnje karijere.

 Bane Ivanović: Utakmica moje karijere! Izvor: MONDO

Srpski reprezentativac postigao je dva gola na "Enfildu" i preokrenuo rezultat u korist londonske ekipe, koja je golom Didijea Drigbe samo ovjerila trijumf u prvom susretu četvrtfinala Lige šampiona.

"Malo je reći da sam presrećan. Ovo je sigurno utakmica moje dosadašnje karijere... Dati dva gola u ovako važnoj utakmici za klub... to bi poželio svaki fudbaler", rekao je Ivanović za sajt Fudbalskog saveza Srbije.

Uloga igrača utakmice, po opštoj ocjeni pripala je 25-godišnjem Ivanoviću, koji je bio najzaslužniji za trijumf Čelsija.

"Atmosfera poslije pobjede je bila prilično euforična, iako su u Čelsiju, kao velikom klubu, svi navikli na pobjede. Ovaj put se, medjutim, baš proslavilo. Čestitali su mi bukvalno svi, po više puta, naravno i trener Gus Hidink", naveo je Ivanović.

Nekadašnji fudbaler OFK Beograda i moskovske Lokomotive igračku karijeru je, inače, počeo na poziciji štopera, ali su ga i Hidink i selektor Srbije Radomir Antić prekomandovali na mjesto desnog beka.

"Srećan sam i zadovoljan što mogu da na podjednako dobro igram na dvije pozicije. Biti u timu Čelsija je velika stvar i sigurno je da neću birati poziciju. Mada, ostajem pri stavu da je moje pravo mjesto, gdje najviše mogu da pružim, pozicija štopera", ocijenio je srpski reprezentativac.

Odbrambena uloga, ipak, Ivanovića ne sprječava da redovno trese protivničke mreže o čemu svjedoči i podatak da je trenutno sa tri gola najbolji strijelac Srbije u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2010. godine.

"Ne bih ja u špic. Imam svoju poziciju i ostajem tu. Neka drugi daju golove, ja ću samo kad zatreba da se pridodam iz drugog plana. Nije fraza kada kažem da smo svi u službi kolektiva i cilj nam je samo da reprezentacija igra dobro i pobjedjuje. Najmanje je važno ko će davati golove", istakao je Ivanović.

Uspjeh za Ivanovića, medjutim, nije stigao sam od sebe. On je, naime, po dolasku u London u januaru 2008. godine osam mjeseci morao da čeka za debi, a i sada nije standardni član prve postave.

"Dok nisam igrao trebalo mi je dosta snage i samopouzdanja da ne padnem psihički. Vjerovao sam u sebe, trudio se da sve to pobijedim još jačim radom i mislim da sada stiže nagrada".

"Epizoda u Liverpulu ostaće da se pamti i prepričava, ali već odlazi u zaborav. Čeka nas Bolton za vikend, revanš sa Liverpulom u utorak, pa okršaj sa Arsenalom u FA kupu... Veliki klub nema vremena za veliko slavlje. Tek po završetku svih takmičenja. A ostali smo u igri za tri trofeja", zaključio je Ivanović.

(MONDO/Beta)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC