• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER BiH: Derbi na "Pecari", Borac u Travniku

Derbi meč 22. kola Premijer lige BiH igra se u subotu u Širokom Brijegu, gdje istoimeni tim dočekuje ekipu Sarajeva. Borac u Travniku.

 PREMIJER BiH: Derbi na "Pecari", Borac u Travniku Izvor: MONDO

Iako nisu u samom vrhu tabele prvenstva BiH, dvoboj četvrtoplasiranih Širokobriježana i petoplasiranih Sarajlija zaslužio je epitet derbija kola zbog tradicionalno dobrih mečeva, ali i činjenice da je obezbijeđen prenos na BHT 1.

Hercegovački tim je u prošlom kolu poražen od Borca u Banjaluci (2:0) i sigurno će imati imperativ pobjede nad "bordo" timom, koji je prethodnog vikenda bukvalno u poslednjim trenucima stigao do bodova protiv gradačke Zvijezde. Uprkos ne baš sjajnoj formi, iz tabora sarajevskog kluba poručuju da na "Pecaru" ne idu sa bijelom zastavom.

Nakon sigurnog trijumfa protiv Širokog Brijega, Borac gostuje Travniku, koja se bori za opstanak, pa crveno-plavi s dosta opreza putuju u centralnu Bosnu, posebno jer je tim sa Pirote najavio pobjedu.

"Trebinje (poraz od Leotara 3:0) smo već zaboravili, pred nama je Borac koga želimo pobijediti uz maksimalan angažman i fer igru. U tim se vraća četvorica povrijeđenih ili kažnjenih igrača, pa očekujem tri boda", rekao je trener Travničana Nedžad Selimović.

PREMIJER BiH 22. kolo (16 h)
Laktaši - Čelik
Modriča - Zrinjski
Sloboda - Leotar
Travnik - Borac
Velež - Orašje
Željezničar - Slavija
Zvijezda - Posušje
Široki Brijeg - Sarajevo (20 h)

Tabela: Zrinjski 47, Slavija 39, Sloboda 37, Sarajevo 35, Široki Brijeg 31, Borac 30, Laktaši 30, Zvijezda 29, Leotar 29, Čelik 28, Željezničar 27, Travnik 22, Orašje 22, Posušje 22, Modriča 21, Velež 20 bodova.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC