• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SL: Partizan od očaja do pobjede

Sve je bliži dan kada će fudbaleri Partizana i matematički obezbjediti novu titulu prvaka Srbije.

 SL: Partizan od očaja do pobjede Izvor: MONDO

Crno-bijeli su golovima Lamina Dijare i Almamija Moreire u Novom Sadu savladali Vojvodinu rezultatom 2:0 (0:0).

Time su osam kola prije kraja Jelen Superlige zadržali 14 bodova prednosti u odnosu na Crvenu zvezdu, a svom današnjem rivalu umakli na čak 16 bodova.

Dakle, ako Zvezda trijumfuje u svim preostalim utakmicama, Partizanu će za prvo mjesto biti dovoljne tri pobjede i jedan remi, uz četiri poraza. Pošto je do sada doživio samo dva, jasno je da se ta mogućnost nalazi u domenu teorije…

A kako je Vojvodina igrala u prvom poluvremenu, činilo se da će kakva-takva neizvjesnost u vrhu tabele nastaviti da živi.

Novosađani su propustili nekoliko odličnih prilika da savladaju Mladena Božovića, a poništena su im i dva gola, dok Partizan za 45 minuta nijednom nije uspio da stavi odbranu “lala” na iskušenje.

Kazna je stigla u 51. i 70. minutu, kada su Dijara i Moreira matirali rezervnog golmana Voše Aleksandra Kesića.

Crno-bijeli su poveli kada je Dijara između trojice čuvara prihvatio dodavanje Moreire, zaobišao Kesića i sa desetak metara pogodio prazan gol. Igrači Vojvodine reklamirali su ofsajd, ali je TV snimak pokazao da nisu bili u pravu - zakasnio je lijevi bek Džozef Kizito i bilo je to 0:1.

Devetnaest minuta kasnije se Senegalac revanširao Portugalcu. „Ukrao“ je loptu na sredini terena, uposlio Moreiru, koji je pobjegao štoperima Vojvodine i ispod nemoćnog Kesića poslao loptu u mrežu - 0:2!

Pred oko 6.000 gledalaca na stadionu Karađorđe, mrežu je već u sedmom i 14. minutu zatresao i Dragan Mrđa. Njegov prvi pogodak poništen je zbog ofsajda u kojem se u začetku akcije našao Danijel Aleksić, ali će se oko drugog itekako “lomiti koplja”.

Mrđa je dobro reagovao na jednu dubinsku loptu, pretrčao Gorana Gavrančića kao posljednjeg čovjeka odbrane i matirao Božovića, da bi sudija Ninoslav Spasić ocijenio da je Mrđa u obostranom guranju i povlačenju sa štoperom crno-bijelih napravio prekršaj!

Koliko su Novosađani bili bjesni zbog takve odluke, vidi se iz činjenice da je šef stručnog štaba Zoran Marić dobio crveni karton zbog protesta. Iznervirao se i predsjednik kluba Vojislav Gajić, koji je sa tribina sišao na atletsku stazu i ušao u žučnu raspravu sa četvrtim sudijom...

Velike prilike za Vojvodinu u tom dijelu meča propustili su još talentovani Aleksić u devetom (traljavo šutirao iz dobre pozicije) i 34. minutu (Božović skrenuo loptu u korner), Miodrag Stošić u 37. i konačno Vladimir Buač u 40. minutu.

On je poslije odličnog protivnapada izašao sam ispred golmana crno-bijelih, plasirao loptu ka mreži, ali je iskusni Gavrančić majstorski reagovao i u posljednjem trenutku skrenuo taj šut iznad prečke u korner.
(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC