• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mišković: Pozajmio sam Zvezdi 3,5 miliona

Marko Mišković, potpredsjednik i finansijer Crvene zvezde, tvrdi da klub može da izađe iz krize.

 Mišković: Pozajmio sam Zvezdi 3,5 miliona Izvor: MONDO

U intervjuu za "Kurir" je kategorično rekao da nema namjeru da privatizuje Zvezdu.

"Crvena zvezda mora da utvrdi tačan broj svojih članova, mora da definiše njihova prava, ali i njihove obaveze prema klubu. Svaki navijač koji članstvom i članarinom potvrdi da pripada Zvezdinoj porodici, mora dobiti i pravo da direktno učestvuje u izboru predsjednika kluba. Takva praksa važi u najvećim klubovima kao što su Real, Barselona, Fenerbahče... Takvu praksu želimo da imamo i u Crvenoj zvezdi", izjavio je Mišković.

Nije tajna da je Zvezdin dug odavno premašio 20 miliona evra.

"Dug, koji u Zvezdi svaka uprava nasleđuje od prethodne, nije od juče, pa samim tim ne može biti ni riješen preko noći. Međutim, ubijeđen sam da plan koji trenutno razrađujemo predstavlja pravi put za izlazak iz krize, a to znači i iz finansijske dubioze u kojoj smo sada".

U nedjelju su Bernard Parker i Aval Isah htjeli da pobjegnu iz Beograda, prije toga je Mirnez Šišić izbačen iz stana, fudbaleri su ostali bez obroka u klupskom restoranu...

"Nije tajna da je Zvezda danas u teškoj finansijskoj situaciji i da je materijalna slika ispod nivoa renomea našeg kluba. To stanje osjećaju i igrači. Međutim, moram da naglasim da plate ne kasne ništa duže nego što je to bio slučaj poslednjih godina. Tačnije, pola kvartalne rate koja je dospjela poslednjeg dana februara, isplaćena je već polovinom marta. Za vašu informaciju, ta polovina rate iznosi nešto više od 500.000 evra. Tačno je i da je bilo administrativnih problema kod jednog igrača, ali to nije mjerilo cjelokupne situacije. Očekujem da svi u Zvezdi budu svjesni visine ugovora, koja nije mala, kao i sveopšteg aktuelnog stanja".

Na pitanje da li je upoznat sa željom Filipa Ceptera da bude glavni sponzor Crvene zvezde u naredne tri godine za 1,5 miliona evra, Mišković je odgovorio:

"Informacija da gospodin Cepter želi da uloži novac u Crvenu zvezdu za mene je relativno nova. Od januara mjeseca više puta sam razgovarao s Vladimirom Jugovićem o mogućnosti da gospodin Cepter uđe u sponzorski pul Zvezde. Od Jugovića sam uvijek dobijao decidan odgovor da takva uloga nije interesantna gospodinu Cepteru. Raduje me ako je taj stav promijenjen, jer je naša ponuda upućena Filipu Cepteru identična njegovim željama. Zato očekujem da bude prihvaćena i sprovedena u djelo u najskorije vrijeme".

Na kraju, Marko Mišković je iznio u javnost i konkretne podatke vezane za to koliko je do sada uložio u Crvenu zvezdu.

"U javnosti su se pojavljivale najnevjerovatnije konstrukcije o načinu na koji članovi uprave finansiraju klub, kao i njihovim motivima. Ne želim bilo kome da se pravdam, ni da se zaklinjem u ljubav prema Zvezdi, ali ću reći sledeće: Jedan dio sredstava, oko 3.500.000 evra, moja firma dala je klubu kao pozajmicu bez kamate. Takođe, za značajna sredstva je moje preduzeće garantovalo kod nekoliko banaka da Zvezda dobije kredit kako bi refinansirala prethodna zaduženja. Nažalost, veći dio tih sredstava je utrošen na dugove i obaveze iz prošlosti. Pored toga, želim da napomenem da sam aktivno učestvovao u dovođenju nekoliko kompanija sa sponzorskim ugovorima".

Mišković očekuje da će pare dobiti nazad.

"Da, očekujem da se te pare vrate, ali onog trenutka kad Zvezda bude ponovo dovoljno snažna i zdrava i kad joj to ne bude remetilo održivost budžeta", zaključio je Marko Mišković.

(MONDO, foto MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC