• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LŠ: Duži, ali lakši put za Partizan do sna

Fudbaleri Partizana polako mogu da počnu pripreme za kvalifikacije za Ligu šampiona.

 LŠ: Duži, ali lakši put za Partizan do sna  Izvor: MONDO

Osam kola prije kraja Superlige, zvanični šampion ima 14 bodova više od Crvene zvezde, a 16 od Vojvodine, tako da je očekivano da narednog ljeta dobije novu priliku da se plasira u evropsku elitu.

Tamo, gdje je Partizan već igrao 2003. godine, a prošle sezone nije uspio da nadigra Fenerbahče u dva meča posljednjeg kola kvalifikacija.

Te kvalifikacije izmijenjene su za sezonu 2009/2010 i prema procjenama ljudi iz Humske, put do Lige šampiona olakšan je za srpskog šampiona, iako će Partizan morati da prođe tri runde do ostvarenja sna.

Žrijeb će biti održan 22. juna u sjedištu UEFA, u Nionu i tada će prvak Srbije saznati imena mogućih rivala u dvije runde, protivnika u drugom, kao i moguće protivnike u trećem kolu.

Šampion Superlige preskočiće prvi krug kvalifikacija i startovati od drugog, koji počinje 14. i 15. jula, a revanši će biti odigrani 21. i 22. jula, piše Sport.

Partizan će u ovoj rundi biti među nosiocima i za protivnika teško da će imati tim svoje snage i renomea.

Prema novom formatu, ukoliko ne bude iznenađenja, crno-bijeli bi bili nosioci i u trećem krugu kvalifikacija, kada bi za rivala mogli da dobiju šampiona Bjelorusije (BATE Borisov), Švedske (Kalmar), Norveške (Stabek), Izraela, Kipra, Hrvatske, Poljske, Slovačke, možda i Belgije, Češke, Švajcarske, Danske, Bugarske, Austrije...

Ukoliko preskoči i tu rundu čistilišta, Partizan u četvrtom, posljednjem krugu kvalifikacija ne bi mogao da se sastane sa timovima iz Engleske, Njemačke, Italije, Španije i Francuske.

Protivnik bi bio jedan od pobjednika dvomeča trećeg kola kvalifikacija iz gore navedenih zemalja. Tu takođe ima jakih timova, učesnika Lige šampiona, ali ipak nisu u pitanju Sevilja, Valensija ili Atletiko Madrid, Čelsi ili Arsenal, Bajern Minhen ili Hamburg, Milan, Fiorentina ili Đenova, odnosno Marsej, Bordo ili Lion...

Ukoliko, ipak, neki tim u tri kruga kvalifikacija bude bolji od ekipe Slaviše Jokanovića, to neće neminovno značiti i oproštaj od Evrope za narednu sezonu.

Eliminacija u drugom krugu, prvom za crno-bijele, značila bi i oproštaj, ali u trećem bi značila plasman u posljednju, četvrtu rundu kvalifikacija za Ligu Evrope (eks Kup UEFA), dok bi ispadanje u posljednjem, četvrtom krugu kvalifikacija za Ligu šampiona značio direktan plasman u neku od grupa Lige Evrope, gdje je Partizan, doduše neuspješno, učestovovao prošle jeseni.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC