• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KUP SRBIJE: Mali Keba protiv "ubice" Dijare

U četvrtfinalu Kupa Srbije tri meča između superligaša i prvoligaša. Partizanu, na papiru, najlakše. Debi Sime Krunića na klupi OFK Beograda.

 KUP SRBIJE: Mali Keba protiv "ubice" Dijare Izvor: MONDO

Nacionalni kupovi su specifična takmičenja u kojima se, gotovo po pravilu, dogodi poneko iznenađenje, ali bi bila prava senzacija ako lider Jelen Superlige Srbije, beogradski Partizan ne preskoči prepreku u četvrtfinalu - Hajduk sa Liona, poslednjeplasirani tim Prve lige Srbije.

Interesantno je da će se "vječiti rivali" u srijedu u četvrtfinalu kupa sastati sa najlošijim, odnosno jednim od najboljih klubova PLS. Naime, Crvena zvezda dočekuje Smederevo, koje će, izvjesno je, naredne sezone ponovo igrati u Superligi.

Smederevci dijele prvo mjesto PLS sa BSK-om iz Borče i imaju veliku prednost u odnosu na rivale. Bilo bi pravo čudo da Smederevo i BSK naredne sezone ne budu u eliti.

Plasmanom u četvrtfinale Kupa Srbije, Hajduk sa Liona je ostvario najveći uspjeh u istoriji kluba. Zato će u srijedu protiv Partizana igrati potpuno rasterećeno, što bi moglo da bude samo plus za ekipu koja je u PLS zabilježila čak 17. poraza i sa samo 10 osvojenih bodova u 23 kola.

Ubjedljivo najzapaženiji igrač Hajduka ove sezone je golman Igor Kojić, sin folk pjevača Dragana Kojića-Kebe, koji je fenomenalno branio tokom cijelog kup-takmičenja. U srijedu će ispred sebe imati najbolji napad u srpskom fudbalu, koji predvodi Lamin Dijara, vodeći strijelac JSL sa 16 golova.

Partizan je potvrdio dominaciju u srpskom fudbalu i crno-bijeli brod plovi ka novoj titulu prvaka Srbije. Ipak, u kup takmičenju Partizan je znao da se opeče. Itekako. Zato trener Slaviša Jokanović uoči duela na Lionu poziva na oprez.

"Realna situacija je takva da smo favoriti i u ovom meču, pa stoga možemo samo puno da izgubimo u slučaju nekog neuspjeha, a mi to sebi ne smijemo da dozvolimo. Mnogi o kupu govore kao o lakom takmičenju, ali da demantujem takve vrste mišljenja navešću naš primjer - mi smo prošle godine osvojili taj isti kup poslije sedam godina čekanja! Hajduk će biti dodatno motivisan protiv nas, jer mnogi njihovi igrači ne igraju često utakmice protiv jakih protivnika, a i kup je specifično takmičenje u kome mnogi favoriti često 'stradaju", izjavio je Jokanović.

Trener crno-bijelih najavio je "miješanje karata", odnosno neke rokade u timu, ali je istakao: "Vrlo vjerovatno ćemo izvršiti neke rokade u odnosu na poslednje mečeve, ali smatram, da će na teren istrčati dovoljno kvalitetan tim renomea jednog Partizana".

Zvezdi je kup spas sezone. Titula je odavno izgubljena, a navijači su željni trofeja, makar i u kupu. Napadač crveno-bijelih, Južnoafrikanac Bernard Parker, koji je ovih dana pakovao i raspakivao kofere (iako tvrdi da nije), izjavio je da će svi igrači Zvezde dati sve od sebe zarad navijača.

"Kup je nešto što želimo da osvojimo i što smo dužni da damo sve od sebe i da ga se domognemo, prvenstveno zbog kluba i naših vjernih navijača. Mnogo puta sam do sada rekao koliko su navijači bitan faktor na našim mečevima i koliko mi je lijepo igrati u atmosferi koju oni prave. Mogu da kažem da se polako navikavam, čak i da sam se možda navikao na tu fanatičnu podršku sa tribina. Mojima u Južnoj Africi jedno od prvih pitanja, uz ono kako sam, je kako je bilo na utakmici, kakva je atmosfera. Kažem, fantastična", izjavio je Parker, prenosi sajt Zvezde.

Interesantan meč biće odigran u Kruševcu. Napredak igra sasvim dobro ovog proljeća, a Sevojno igra mnogo bolje nego što pokazuju rezultati. U poslednjem kolu PLS, Sevojno je konačno prekinulo post u tom takmičenju i za očekivati je da "valjaoničari" na krilima pobjede protiv Spartaka, istrče na teren pod Bagdalom.

Četvrtfinalni duel protiv Banata u Banatskom dvoru biće prvi test za novog trenera OFK Beograda Simu Krunića. Poznato je da "šok terapije" pozitivno djeluju na fudbalere, a vidjećemo da li će dati efekta i u slučaju kluba sa Karaburme, koji je vezao dva poraza u domaćem šampionatu.

Parovi (sve utakmice počinju u 15.30h):

Napredak - Sevojno
Banat - OFK Beograd
C.zvezda - Smederevo
Hajduk BGD - Partizan

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC