• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezdan Terzić: Čist sam, vratio bih se sutra

Nekadašnji predsjednik FSS, koji je u bjekstvu više od godinu dana, "pričao" za medije elektronskom poštom. Tvrdi da je čist.

 Zvezdan Terzić: Čist sam, vratio bih se sutra Izvor: MONDO

Nekadašnji predsjednik Fudbalskog saveza Srbije i "alfa i omega" OFK Beograda Zvezdan Terzić još jednom je odbacio optužbe da se obogatio na osnovu malverzacija sa ugovorima pojedinih igrača i poručio da se protiv njega vodi politička hajka.

Terzić je, baš kao i bivši predsjednik Crvene zvezde Dragan Stojković-Piksi, odlučio da se oglasi preko "Večernjih novosti", a intervju je, kako je navedeno, vođen preko elektronske pošte (e-mail).

Terzić je u bjekstvu više od godinu dana i za njim je raspisana crvena potjernica. Ne zna se gdje se on tačno nalazi, ali bilo je raznih informacija da je u Crnoj Gori.

"Naravno da se ne osjećam krivim. Ponosan sam na sve što sam uradio u OFK Beogradu, a za to sam i dobio priznanje Skupštine kluba prije četiri mjeseca", bio je prvi odgovor Terzića u intervjuu koji će biti objavljen u dva dijela.

Zašto je onda otišao iz Srbije, ako nije kriv?

"Otišao sam zato što bi otišao svaki drugi čovjek kada dobije informaciju da je 'pripremljen za odstrel', bez obzira na to da li je kriv ili ne. Šta imam od toga što će sud utvrditi kasnije da sam nevin ako me prije toga moja djeca vide vezanog lisicama na naslovnim stranama novina", odgovorio je Terzić, aludirajući na hapšenje nekadašnjeg čelnika Zvezde Dragana Džajića.

Bivši predsjednik FSS smatra da je anatemisan u javnosti u Srbiji zato što "određene službe svjesno proizvode afere, guraju ih u medije da bi se skrenula pažnja javnosti sa pravih problema koje vlast ne zna da riješi".

"FSS nije imao jaku specifičnu težinu zbog neodlaska na EP, na stadionima Zvezde i OFK Beograda pjevale su se kompromitujuće pjesme tadašnjem ministru policije, desio se sukob 'delija' i žandarma. Nikada nisam krio bliskost sa određenim osobama u Crnoj Gori, a koje su bile anatemisane od tadašnje garniture u Beogradu, pogotovo poslije referenduma u Crnoj Gori. Sve se namjestilo tako da ja budem glavni negativac njihovog filma. Kada je list 'Politika' 6. decembra objavio naručen tekst na svojoj naslovnoj strani, sve je bilo jasno", ističe Terzić.

On tvrdi da se tereti bez ikakvih dokaza i da sve ukazuje na to da ranijim transferima igrača OFK Beograda nisu oštećeni ni država Srbija, ni igrači, ni klub.

"Istražni organi hoće da me utamniče zato što sam oštetio OFK Beograd, a taj isti OFK Beograd za to isto djelo mi odaje priznanje i zahvalnost... Pošto su se i Grubač i Stanić i Ivanović (bivši igrači OFK Beograda) pred istražnim organima izjasnili da nisu oštećeni, dolazimo do činjenice da niko nije oštećen. Ni država, ni klub, ni igrači. A, ako nema oštećenog, nema ni djela. Sva tri transfera su urađena potpuno transparentno, uz znanje svih klupskih organa", kaže Terzić.

Upitan da će se vratiti u Srbiju i kada, Terzić je odgovorio da bi se "vratio sutra, ali da to ne zavisi od njega".

"Mislim da je to ludilo progona nevinih ljudi iza nas i da ću se vratiti uskoro. Nemam ja od čega da se branim. Stvar je jasna i brucošu pravnog fakulteta", istakao je Terzić.

Bivši predsjednik FSS dijeli mišljenje svog advokata Vladana Batića da se u Srbiji sprovodi "selektivna pravda".

"U Srbiji postoji 2.200 klubova, 2.198 su radili po propisima, a samo Zvezda i OFK Beograd nisu. Treba li komentar?", rekao je Terzić i dodao da se i dalje osjeća dijelom porodice FSS.

"Formalno sam otišao, ali ne svojom voljom ili voljom onih koji su me izabrali. Otišao sam voljom političkih moćnika koji ne znaju ni gdje se nalaze stadioni Zvezde, Partizana ili OFK Beograda, koji ne znaju ni koliko igrača igra na terenu. A tragedija srpskog društva je što se pojedinci dočepaju vlasti pa pomisle da je Srbija njihova privatna država u kojoj oni to odlučuju zbog svojih ličnih ili stranačkih interesa", rekao je Terzić.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC