• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LŠ: Čelsi kroz pakao do polufinala!

Prvi polufinalni par Lige šampiona u utorak su formirali Čelsi i Barselona.

 LŠ: Čelsi kroz pakao do polufinala! Izvor: MONDO

Koliko je revanš susret četvrtfinala u Minhenu (1:1) bio lišen neizvjesnosti, toliko je (ne)očekivane drame donio okršaj engleskih timova na Stamford Bridžu - 4:4!

Liverpul je u zapadni London doputovao bez povrijeđenog kapitena Stivena Džerarda, ali svejedno sa namjerom da nadoknadi 1:3 sa svog stadiona. U dva navrata nalazio se na korak od trijumfa za pamćenje.

"Crveni" su na poluvrijeme otišli sa vođstvom od 2:0, Čelsi je preokrenuo na 3:2, a Liverpul opet poveo sa 4:3, prije nego što je Frenk Lampard minut prije kraja utakmice izjednačio i otklonio sve dileme.

I taj gol bio je u savršenom skladu sa ostatkom utakmice - lopta je poslije šuta sjajnog "veziste" udarila obe stative i tek onda završila iza gol-linije!

Čelsi je drugu sezonu zaredom uspio da eliminiše Liverpul iz elitnog kontinentalnog takmičenja - prije godinu dana to je učinio u polufinalu, poslije produžetaka - čime je poravnao račune iz vremena kada je na klupi "plavaca" sjedio Žoze Murinjo.

Prepotentnog Portugalca osvetili su Avram Grant i Gus Hidink, a možda se strategu gostiju, Rafi Benitezu, posreći u Premijer ligi, gdje Liverpul "juri" prvu titulu prvaka Engleske još od 1990. godine.

Nemoguće je u razumnu količinu teksta smjestiti sva uzbuđenja koja su se na Stamford Bridžu dogodila za 90 i kusur minuta. Iako domaćin, Čelsi je na teren istrčao sa defanzivnim mentalitetom, a Liverpul kao tim koji nema šta da izgubi - kao što nije imao.

Koliko igra Čelsija u prvom poluvremenu nije ličila ni na šta, pokazuje odluka trenera Gusa Hidinka da već u 36. minutu uvede u igru Nikolasa Anelku umjesto Salomona Kalua!

Kiks češkog golmana Petra Čeha, koji je Fabiju Aureliju omogućio da iz slobodnog udarca u 19. minutu dovede Liverpul u vođstvo, dao je gostima krila. Ali ono što je Čeh poklonio, vratio je početkom drugog poluvremena Pepe Reina.

Oštar centaršut Anelke, koji je Didije Drogba samo očešao, španski čuvar mreže je dočekao na gol-crti i sproveo ga u sopstvenu mrežu! Čelsi je smanjio na 1:2, došao do daha, pa lepršavom igrom u narednih dvadesetak minuta stigao do 3:2 i - bilo je logično pomisliti - riješio ko ide dalje.

Ali drama je tek nastupila. Lukaš Leiva je srećno izjednačio u 81. minutu, kada je njegov šut iz daljine zakačio Esijena i zario se u mreži. Nepuna dva minuta kasnije, Albert Rijera je uspio da centrira pored Branislava Ivanovića, a Dirk Kujt da glavom sa peterca, pored nepomičnog Rikarda Karvalja, "zakuca" za 3:4!

Gosti su imali dovoljno vremena da postignu još jedan pogodak, međutim, nije im bilo suđeno da zadive svijet, kao što su učinili 2005. u Istanbulu, kada su poslije 0:3 protiv Milana postali šampioni kontinenta.

Anelka je uposlio Lamparda i to je bio kraj snova "crvenih", mada je Esijen već u sledećem minutu morao da glavom u padu zaustavlja pokušaj Davida N'Goga za 4:5...

Junak prve utakmice, Bane Ivanović, ove večeri se nije proslavio. Skrivio je penal za 2:0, povlačenjem Ćabija Alonsa u kaznenom prostoru, što nije promaklo španskom sudiji Luisu Medini Kantalehu.

Bajern je na Alijanc areni došao do tračka nade kada je Frank Riberi početkom drugog poluvremena postigao prvi od četiri potrebna gola da bi se nadoknadila prednost Barse sa Nou Kampa.

Ali do kraja je pao samo još jedan pogodak, i to u mreži Bavaraca, kada je Seidu Keita 17 minuta prije kraja potvrdio plasman gostiju među četiri najbolja tima Evrope.

Da je Luka Toni u petom minutu realizovao stoprocentnu šansu, možda bi Barsa bila stavljena na veća iskušenja. Ovako je već na poluvremenu bilo jasno da od iznenađenja neće biti ništa.

REZULTATI ČETVRTFINALA

ČELSI - Liverpul 4:4 (0:2) - prvi meč 3:1
/Reina 51ag, Aleks 57, Lampard 76, 89 - Aurelio 19, Alonso 28p, Leiva 81, Kujt 83/

Bajern - BARSELONA 1:1 (0:0) - prvi meč 0:4
/Riberi 47 - Keita 73/

U SRIJEDU:

Arsenal - Viljareal (prvi meč 1:1)
Porto - Mančester junajted (prvi meč 2:2)

Prva utakmica polufinala igraće se u Barseloni 28. aprila, a revanš u Londonu 6. maja.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC