• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER BiH: Klubovi daleko od licence

Klubovi iz Premijer lige BiH ne shvataju ozbiljno projekat licenciranja, pa je veliko pitanje ko će uopšte moći igrati u eliti naredne sezone.

 PREMIJER BiH: Klubovi daleko od licence Izvor: MONDO

"Klubovi su podnijeli aplikacije za izdavanje licence u avgustu prošle godine. Rok za dostavu neophodne dokumentacije bio je 31. mart, ali mnogi su se oglušili na to, nadajući se da će im Fudbalski savez BiH progledati kroz prste. Međutim, toga neće biti", rekao je gneralni sekretar FS BiH Munib Ušanović za "Dnevni avaz"

Prema njegovim riječima, situacija je jako loša po ovom pitanju.

"Ekipe ponovo nisu posvetili dovoljno pažnje licenciranju, iako su mnogo puta upozoravani da su za narednu sezonu uslovi još strožiji i da ih je znatno teže ispuniti. Ne znam ko će dobiti licencu, ali prema onome što do sada imamo i znamo, malo ko ispunjava uslove", dodao je Ušanović.

Zasad su najbliži da dobiju "zeleno svjetlo" ekipe Zrinjskog i Širokog Brijega, dok su ostali poprilično daleko.

"Imena onih klubova koji će dobiti licencu biće poznata krajem mjeseca. Najbliži su Zrinjski i Široki Brijeg, mada ni kod njih ne cvjetaju ruže. Ponovo pozivam klubove da se uozbilje i da ne dozvole kompromitovanje svih svojih napora u ovoj sezoni. Ovoga puta FS BiH ne smije da popusti nikome, jer nam je zaprijećeno sankcijama i izbacivanjem svih klubova i reprezentacije BiH iz međunarodnih takmičenja", naglasio je gensek FS BiH.

Odluke o odobravanju licenci ovoga puta neće donijeti Izvršni odbor, već Skupština FSBiH.

Licenciranje je projekat koji je UEFA uvela prije nekoliko godina s ciljem unapređenja I jačanja fudbalskih klubova. Da bi dobio dozvolu za nastup u domaćem prvenstvu i evropskim kupovima, klub mora da ispunjava strogo određene sportske, infrastrukturne, administrativne, pravne i finansijske kriterijume.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC