• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KUP UEFA: Ukrajinci i Nemci za trofej

U finalu Kupa UEFA 20. maja na stadionu Fenerbahčea "Šukru Saračoglu" u Istanbulu igraće jedan ukrajinski i jedan njemački tim.

 KUP UEFA: Ukrajinci i Nemci za trofej  Izvor: MONDO

Ko će biti učesnik završne predstave znaće se 7. maja poslije revanša polufinala (prvi mečevi na programu 30. aprila) u kojima će se sastati Verder - Hamburger i Šahtjor - Dinamo Kijev.

Ukrajinci su u drugim mečevima četvrtfinala odigranim u četvrtak znatno lakše izborili plasman u narednu rundu nego Nijemci. Oba ukrajinska tima bila su bolja od francuskih.

Dinamo je u Kijevu bio ubjedljiv protiv Pari Sen Žermena (3:0) poslije 0:0 u prvoj utakmici. Ekipa, za koju je 83 minuta igrao srpski reprezentativac Miloš Ninković, sve je riješila još na početku.

Internacionalac iz Gvineje, Ismael Bangura, već u četvrtom minutu precizno je pucao sa ivice šesnaestarca, a 12 minuta kasnije golman gostiju Mikael Londro je razriješio sve dileme. Umjesto da uhvati loptu, ona ga je pogodila u ruke i otišla u mrežu - 2:0.

Čuvar mreže francuskog tima bio je u glavnoj ulozi i kod trećeg pogotka domaćina. Snažan šut Aleksandra Alijeva iz daljine nije uspio da ukroti, već je loptu samo kratko odbio do hrvatskog internacionalca Ognjena Vukojevića, kome nije bilo teško da se upiše u strijelce.

Šahtjor, u čijim redovima je Igor Duljaj igrao prvo poluvrijeme, u Marseju je lako odbranio prednost od 2:0 stečenu u Donjecku - 2:1.

Sve je bilo jasno poslije pogotka Fernandinja u 30. minutu. Ben Arfa je kasnije izjednačio, a Adrijano donio još jedan trijumf Šahtjoru, golom u posljednjim trenucima meča.

Nijemci su znatno teže oborili na pleća svoje rivale iako su iz prvih duela imali značajne prednosti - 3:1.

Hamburger je do posljednjeg sudijskog zvižduka strijepio u Mančesteru iako je Siti od 75. minuta igrao bez isključenog Dana.

Gosti su poveli preko Gerera (11. minut), ali je Elano izjednačio samo pet minuta kasnije, iz penala. "Građani" su prije odlaska na odmor mogli do preokreta, međutim, zaustavila ih je prečka.

Siti je ipak došao do vođstva preko Saiseda već na početku drugog poluvremena, zatresla se zatim i stativa golmana gostiju Franka Rosta, šansu je imao i Robinjo...

Ipak, Hamburger je uspio da se odbrani.

Verder nije tako lako došao do polufinala kako rezultat iz Udina govori - 3:3.

Italijanski tim je u 38. minutu već bio anulirao "minus" iz Bremena - 3:1. Golove su postigli Inler, fantastičnim udarcem sa 30 metara, i Kvaljarela dva za domaćina, odnosno Dijego za goste.

Međutim, u drugom poluvremenu Dijego se ponovo upisao u strijelce, zatimi Pizaro, i tako su odveli Verder u narednu rundu.

Od četiri učesnika polufinala, samo dva imaju evropske trofeje.

Hamburger je bio šampion Evrope (1983), a šest godina ranije je osvajao i Kup pobjednika kupova, u kome je Dinamo dva puta bio najbolji (1975, 1986). Dinamo je jednom osvajao i Superkup Evrope.

Kup UEFA, četvrtfinale:

Dinamo Kijev - PSŽ 3:0 (prvi meč 0:0)
/Bangura 4, Londro 16a, Vukojević 61/

Olimpik Marsej - Šahtjor 1:2 (prvi meč 0:2)
/Ben Arfa 43 - Fernandinjo 30, Adrijano 90/

Mančester siti - Hamburger 2:1 (prvi meč 1:3)
/Elano 16p, Saisedo 50 - Gerero 11/

Udineze - Verder 3:3 (prvi meč 1:3)
/Inler 15, Kvaljarela 30, 38 - Dijego 28, 60, Pizaro 73/

(MONDO, foto AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC