• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Suspenzija zbog smijeha na memorijalu

Treći golman Liverpula Čarls Itanđe suspendovan je na dve nedjelje zbog nedoličnog ponašanja na obilježavanju 20 godina od tragedije na Hilsborou.

 Suspenzija zbog smijeha na memorijalu Izvor: MONDO

Čelnici Liverpula saopštili su da su počeli istragu na osnovu fotografija koje su objavili pojedini listovi. Fotoreporteri su snimili Francuza kako se smije tokom memorijalne službe u srijedu, dok su bivši i sadašnji fudbaleri Liverpula, zajedno sa navijačima plakali.

Njegovo ponašanje izazvalo je bijes među navijačima Liverpula, a mediji spekulišu da će poslije istrage čelnika kluba, Itanđe napustiti Enfild Roud.

Itanđe je u Liverpul došao 2007. godine iz Lansa i do sada je odigrao sedam utakmica u kup takmičenjima za engleski klub.

Tragedija na stadionu Hilsboro dogodila se 1989. godine na polufinalnoj utakmici FA Kupa između Liverpula i Notingema, kada je poginulo 96 navijača Liverpula.

Policija je tada otvorila kapije stadiona Šefilda kako bi smanjila gužvu ispred stadiona, dozvolivši navijačima da uđu na južnu tribinu koja je već bila puna. U stampedu je poginulo 96 navijača.

Poslije istrage otkriveno je da je metod rada policije na utakmicama imao ozbiljnih nedostataka, zbog čega je tadašnja vlada naredila da svi stadioni moraju da budu isključivo za sjedenje, ali i da ne smiju da imaju ograde između terena i tribina.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC