• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BiH: Zrinjski blizu titule, 7+ na Koševu

Jesenji prvak BiH Zrinjski preokrenuo je dvoboj 23. kola Premijer lige protiv Laktaša (2:1) i jednom nogom zakoračio ka tituli šampiona.

 BiH: Zrinjski blizu titule, 7+ na Koševu Izvor: MONDO

Najzaslužniji za novu pobjedu "plemića" bio je dvostruki strijelac Danijel Stojanović, koji je za samo dva minuta uspio da isto toliko puta zatrese mrežu gostujuće ekipe.

Najubjedljiviji trijumf ostvarila je ekipa Sarajeva, koja je na svom stadionu deklasirala Travnik (6:1), a pored ovog relativno rijetkog rezultata na terenima BiH, subotnje utakmice obilježila su i dva remija, te jedan gostujući trijumf.

Zvijezda je iščupala bod u Širokom Brijegu i vjerovatno eliminisala domaće iz trke za evro-kupovima, dok je Velež remijem protiv Leotara u Trebinju (2:2), popravio šanse za opstankom u elitnom društvu.

Opstanak je najvjerovatnije ovjerila prekasno probuđena Modriča Maksima, koja je u gostima iznenadila Orašje (2:0), ali se od aktuelnog prvaka mnogo više očekivalo u ovoj sezoni.

Goleadu "bordo" tima počela je u 11. minuti kada je Škoro bio siguran s a bijele tačke za vođstvo, da bi prednost bila udvostručena do odmora pogotkom Muminovića.

Sarajevo je u istom ritmu nastavilo i u drugom dijelu pa je na isteku jednog sata igre na semaforu stajalo 4:0, strijelci su bili Hadžić i još jednom Škoro.

Da gosti odu kući sa pola tuceta u mreži pobrinuli su se Džakmić i Pandža, a sve što je ekipa Travnika uspjela da uradi je počasni pogodak Kolašinca deset minuta prije kraja.

Aktuelni šampion Modriča izgleda da se budi iz sna. Nakon trijumfa u prošlom kolu nad liderom Zrinjskim “uljari” su ponovo došli do sva tri boda, i to na gostovanju Orašju.
Pobjedu su gostima donijeli Kujundžić i Stajić u posljednjih deset minuta igre.

Na pragu gostujuće pobjede bio je i Velež koji je dva puta vodio u Trebinju protiv Leotara ali se na kraju morao zadovoljiti bodom - 2:2.

Slavija je na svom terenu savladala Posušje rezultatom 2:0 i tako bar na kratko preuzela drugu poziciju od Slobode, koja je od Borca poražena u Banjaluci rezultatom 4:0.

Kajkut (dva), Bilbija i Jandrić bili su strijelci za crveno-plave, koji su sa ova tri boda probili na peto mjesto na prvenstvenoj tabeli.

U večernoj utakmici između Čelika i Željezničara, slavio je zenički tim rezultatom 2:0 pogocima Purića i

Rezultati 23. kola:


Široki Brijeg - Zvijezda 1:1
(Zovko 65 - Smajlović 62)

Sarajevo - Travnik 6:1
(Škoro 11 penal, 59, Muminović 45 , Hadžić 53 Džakmić 85, Pandža 90 - Kolašinac 80)

Slavija - Posušje 2:0
(Stanković 42, Kutalija 63)

Leotar - Velež 2:2
(Čorlija 62, Junior 79 - Čolić 52, 64)

Orašje - Modriča 0:2
(Kujundžić 80, Stajić 84)

Zrinjski – Laktaši 2:1
(Stojanović 28, 30 - Sekulić 18)

Borac – Sloboda 3:0

Čelik – Željezničar 2:0
(Purić 58, Smriko 90)

TABELA: Zrinjski 50, Slavija 42, Sloboda 40, Sarajevo 39, Borac 33, Široki B. 33, Laktaši 33, Zvijezda 33,  Željezničar 30, Leotar 30, Čelik 31, Modriča 27, Travnik 25, Velež 24, Orašje 22, Posušje 22.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC