• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL: Zvezda sve grđa, presudio Mrđa

Golom Dragana Mrđe, bivšeg fudbalera Crvene zvezde, Vojvodina je šesti put u istoriji pobijedila na Marakani i preuzela drugo mjesto na tabeli.

 JSL: Zvezda sve grđa, presudio Mrđa Izvor: MONDO

Fudbaleri Crvene zvezde nisu dovoljno dobri ni za drugo mjesto na tabeli. U derbiju 26. kola Superlige Srbije, pred praznom Marakanom, Vojvodina je tek šesti put od 1945. godine pobijedila crveno-bijele u Beogradu i preuzela drugu poziciju na tabeli, sedam kola prije kraja - 0:1 (0:0).

Jedini strijelac na meču, u 55. minutu, bio je fudbaler koji je prošao omladinsku školu Crvene zvezde, a sada igra za novosadski klub. Dragan Mrđa "sačekao" je ljevicom jedan odbijen šut kapitena Vojvodine Aleksandra Popovića i sa 20 metara iz prve pogodio mrežu Saše Stamenkovića, koji se uistinu bacio, ali nije bio ni blizu da zaustavi "đule".

Mrđa se nije pretjerano radovao golu...

Zvezda je u prvom poluvremenu sporadično i imala prilike, a najbolju Abubakar Oumaru u 42. minutu, kada je glavom poslije centaršuta Nikole Lazetića promašio gol za metar, a u nastavku je Vojvodina bila za klasu bolji tim.

Izveštaje sa ostalih mečeva Superlige Srbije možete pročitati OVDE.

Iako je inicijativu prividno imao tim Čedomira Janevskog, prilike su stvarali igrači Zorana Marića.

Mrđa je mogao da se proslavi protiv bivšeg kluba, ali je u dva navrata dao sebi prevelik for i uspio samo da napuca Stamenkovića, a to su bile zaista idealne prilike.

Jednu takvu, jedinu u drugih 45 minuta, imala je i Zvezda, kada je Oumaru mogao, tj. morao da kazni grešku Stošića i Lovrića. Pravo niotkud, "Abu" se našao oči u oči sa Aleksandrom Kesićem, savladao ga, ali ne i Džozefa Kizita, koji je petom, u padu izbacio loptu sa gol crte.

Igrao se 78. minut, a u nastavku opet je opasniji tim bio novosadski, čiji je vezni red sa Buačem, Đurovskim, Trivunovićem i Popovićem dominirao i slao opasne lopte ka Tadiću i naročito Mrđi.

Upravo veza u timu Zvezde nije ni postojala na ovom meču, a šanse su domaći stvarali poslije dugih lopti ka napadačima Parkeru, Kleu, Oumaruu i u finišu Someu...

Kada se u finišu prvog poluvremena povrijedio Nenad Tomović, u nastavku je debi nastup za Crvenu zvezdu upisao mladi Banjalučanin Ognjen Vranješ i nije igrao loše, ali je imao tu nesreću da se šut Popovića od njegove noge odbije baš tako da Mrđi bude pripremljena idealna pozicija za jedini gol.

CRVENA ZVEZDA: Stamenković - Ninkov, Tomović, Tutorić, Džef Silva - Isah, Milijaš, Lazetić, Parker - Abubakar, Kleo.

VOJVODINA: Kesić - Stošić, Kizito, Trivunović, Lovrić - Popović, Buač, Tadić, Lazetić - Mrđa, Aleksić.

REZULTATI 26. KOLA SUPERLIGE:

Banat - Jagodina 2:0
/Zorić 37, 69/

Rad - Hajduk 1:1
/Jovančić 69 - Petrović augotol 44/

Napredak - OFK Beograd 1:0
/Martinović 63/

Čukarički - Borac 0:0

Partizan - Javor 1:0
/Simić autogol 65/

Crvena zvezda - Vojvodina 0:1
/Mrđa
TABELA: Partizan 62, Vojvodina 46, Crvena zvezda 45, Javor 40, Borac 33, Rad 31, Hajduk 31, Napredak 30, Jagodina 28, OFK Beograd 28, Banat 25, Čukarički 24.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC