• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KUP: Vječiti gledaju ka finalu

Partizan i Crvena zvezda imaju sve šanse da 20. maja igraju još jedan meč ove sezone u finalu Lav Kupa Srbije.

 KUP: Vječiti gledaju ka finalu  Izvor: MONDO

Žrijebom u beogradskom hotelu "Hajat" odlučeno je da u polufinalu 6. maja igraju: Partizan - Banat i Sevojno - Crvena zvezda.

Mečevi su predviđeni za 16,30, ali postoji mogućnost da se duel u Humskoj 1 igra u večernjem terminu.

Predstavnici klubova su u različitim raspoloženjima napustili salu "Elingotn" u kojoj je obavljen žrijeb.

"Vječitima" nije bilo žao što na Đurđevdan neće igrati još jedan derbi i što su dobili rivale protiv kojih će biti veliki favoriti.

S druge strane, ljudi iz Sevojna i Banata priznali su da su se potajno nadali da će naredne sezone igrati na evropskoj sceni, ali su im te nade nestale u trenutku kada su za protivnike dobili najtrofejnije srpske klubove.

"Jedino realno bi bilo očekivati da do finala dođemo preko Sevojna i tako izborimo evropsku vizu, a dobili smo najtežeg protivnika", izjavio je direktor Zrenjaninaca, Branko Savić, inače bivši fudbaler Partizana.

S obzirom na to da je Banat u ovoj sezoni dva puta bio domaćin u Kupu, ovog puta morao je da bude gost, i to braniocu trofeja - Partizanu.

A u Sevojnu već mogu da se spremaju za praznik.

"Drago mi je što će 6. maja biti praznik za cio region. Igrači i treneri će imati ogroman motiv da igraju protiv Crvene zvezde, ali iskreno, nadali smo se Banatu, jer bismo tako imali šanse za finale", poručio je Dragan Subotić, predsjednik devetoplasiranog tima Prve lige Srbije.

Zanimljivo je da je Sevojno na putu od šesnaestine finala do polufinala već eliminisala tri superligaša, i to sva tri poslije boljeg izvođenja penala.


Kuglice sa imenima učesnika polufinala izvlačio je Aca Stojanović, selektor futsal reprezentacije Srbije i gradski sekretar za sport i omladinu, a program je vodio portparol FSS, Aleksandar Bošković, koji je imao i zanimljivu opasku na račun regularnosti žrijeba:

"Sve kuglice su iste temperature", rekao je Bošković dok ih "miješao".

Za plasman u polufinale svi klubovi dobili su po 12.000 evra od sponzora, kompanije "Carlsberg", a finalisti dobijaju dodatnih 30.000 evra.

Pobjednik će inkasirati ukupno 81.000 evra.

Ovo je treće izdanje Lav Kupa Srbije, do sada su pobjednici bili Crvena zvezda i Partizan.

Finale se igra 20. maja. Ukoliko samo jedan beogradski klub bude učesnik završne predstave, igraće se na stadionu onog drugog. Ako se u finalu nađu Sevojno i Banat, snage će odmjeriti na stadionu u Humskoj, a ako se za pehar budu borili "vječiti", domaćin će biti određen žrijebom.

(MONDO, foto MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC