• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gvozdenović igra, Milijaš: Igrači nisu krivi

Odavno se nije dogodilo da jedan od "vječitih rivala" strepi za drugo mjesto, a kamoli za treće.

 Gvozdenović igra, Milijaš: Igrači nisu krivi  Izvor: MONDO

Poslije poraza kod kuće od Vojvodine, Crvena zvezda će u srijedu biti na teškom ispitu u Ivanjici.

U slučaju pobjede, Javor bi crveno-bijelima prišao na samo dva boda i mogao bi da se nada plasmanu u kvalifikacije za Evrokup.

Ipak, u Ljutice Bogdana imaju drugačiju računicu, a najznačajnija vijest je da će konačno zaigrati Ivan Gvozdenović. Iskusni fudbaler, zadužen za lijevu stranu terena, zimus se priključio crveno-bijelima, ali je tek sada, zahvaljujući dugogodišnjim klupskim operativcima, dobio papire neophodne za novi debi.

"Znamo da domaći tim uvijek igra dobro u Ivanjici, ali mi ćemo igrati ofanzivno, jer su nam bodovi neophodni", rekao je trener Čedomir Janevski, koji ne može da računa čak na sedmoricu prvotimaca.
Povrijeđeni su Šišić, Tričkovski, Koroman, Tomović i Fererira, Lazetić ima kartone, a Abubakar je u Parizu u posjeti sestri koja je imala saobraćajnu nesreću.

"Para nema, imamo obećanje da će biti do kraja mjeseca. Rezultati su nam loši, ali igrači su najmanje krivi. Mnogo toga se ružnog dešava oko nas, teško nam je i uskoro bismo mogli da upadnemo u potpunu depresiju", izjavio je kapiten Nenad Milijaš.

U iščekivanju duela sa Zvezdom, iz Javora i dalje dopiru kritike na račun suđenja na utakmici sa Partizanom, koju su izgubili, a mogli su do boda da im je arbitar Igor Paunović priznao gol Miloša Trifunovića .

"Partizan je obezbijedio titulu i ne znam šta mu je sve ovo potrebno. Ako šampion dovodi do neregularnosti, onda je jasno u kakvoj je situaciji fudbal u Srbiji", rekao je za "Sportski Žurnal" Dragan Lazović, potpredsjednik Javora optužujući Partizan, a ne sudije.

"Ne znamo da li je u pitanju bahatost sudija ili nešto drugo", dodao je Lazović.

Razdvojeni Delije i Grobari

Crno-bijelima do ovjere titule nedostaje pet bodova, ali će u slučaju da Vojvodina i Crvena zvezda ne pobijede u srijedu, već u četvrtak u Čačku moći da proslave 21. naslov prvaka.

Zvanična proslava je ipak zakazana za pretposljednje, 32. kolo Superlige kada Partizan dočekuje Napredak. Simbolika je u tome što je tim Slaviše Jokanovića i prošle sezone proslavio osvajanje titule protiv istog rivala, ali tada u posljednjem kolu u Kruševcu.

Inače, utakmica između Borca i Partizana pomjerena je za dan kasnije u odnosnu na ostale zbog gostovanja Zvezde u tom kraju. Da ne bi došlo do bliskih susreta navijača "vječitih" na Ibarskoj magistrali, odlučeno je da je najbezbjednije da se mečevi u Ivanjici i Čačku ne igraju istog dana.

Novosađani će, osokoljeni trijumfom nad Zvezdom, dočekati oporavljeni Banat, koji se vratio u trku za opstanak.

Gradski rivali će se u borbi za opstanak sresti na Karaburmi. Desetkovani OFK Beograd će pokušati da ostvari pobjedu poslije četiri "posne" utakmice. Romantičari su samo jednom slavili u posljednjih 13 kola.

Gosti sa Banovog brda su u još goroj situaciji, jer su minulog vikenda preuzeli "fenjer" od Banata. U prethodnih sedam mečeva osvojili su samo dva boda.

Hajduk i Napredak ulaze u 27. kolo znatno bezbrižniji. Kuljani su četiri puta savladali Kruševljane u minulih pet okrašaja, a izgubili su samo jednom.

Jagodina je poslije dva  neuspjeha za redom došla u poziciju da mora mada strepi za superligaški status. U srijedu joj dolazi Rad, koji nije poražen već sedam kola.

PAROVI 27. KOLA:

Sreda 16,00

Vojvodina - Banat

Javor - Crvena zvezda

OFK Beograd - Čukarički

Hajduk - Napredak

Jagodina - Rad

Četvrtak 15,00:

Borac - Partizan (TV RTS 1)

TABELA: Partizan 62, Vojvodina 46, Crvena zvezda 45, Javor 40, Borac 33, Rad 31, Hajduk 31, Napredak 30, Jagodina 28, OFK Beograd 28, Banat 25, Čukarički 24.

(MONDO, foto MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC