• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đurić: U toku je akcija "pljunite Partizan"

Predsjednik crno-bijelih zahtijeva da se Javor ogradi od istupa Lazovića i smatra da se "valjku" podmeću klipovi kako bi spriječili nove uspjehe.

 Đurić: U toku je akcija "pljunite Partizan" Izvor: MONDO

Partizan je uzdrman. Ali ne na terenu već van njega. Verbalnim putem. Aktuelnog fudbalskog šampiona Srbije iz kolosijeka je izbacio verbalni istup potpredsjednika Javora, Dragana Lazovića.

On je napao crno-bijele poslije nepriznatog gola Miloša Trifunovića na subotnjoj utakmici u Humskoj (1:0) riječima:

"Partizan je obezbijedio titulu i ne znam šta mu je sve ovo potrebno. Ako šampion dovodi do neregularnosti, onda je jasno u kakvoj je situaciji fudbal u Srbiji. Ne znamo da li je u pitanju bahatost sudija ili nešto drugo".

Zato se oglasio predsjednik Partizana Dragan Đurić otvorenim pismom upućenim glavnom finansijeru i sponzoru ivanjičkog superligaša, Dušku Sekuliću.

"Našavši povod u jednoj krajnje nejasnoj situaciji sa naše nedavne međusobne utakmice, koja se sa sigurnošću ne može procijeniti ni pažljivim posmatranjem TV snimka, gospodin Lazović je, ocijenivši da je cijelo prvenstvo, tobože, zbog te situacije neregularno, iskoristio priliku da iznese teške optužbe i uvrede na račun igrača, trenera i članova uprave Partizana ponizivši nas i potcijenivši, klevetnički nipodaštavajući naš svakodnevni rad i trud", kaže se između ostalog u Đurićevom pismu.

Predsjednik Partizana je Sekulića podsjetio na period kada je bio član Upravnog odbora Crvene zvezde i kada na prvom ovogodišnjem vječitom derbiju nije priznat vjerovatno regularan gol napadača crno-bijelih, Miloša Bogunovića.

"Svakako se sjećate slične situacije sa tada odigranog vječitog derbija. Iako je ta sudijska odluka mogla značajno da utiče, na našu štetu, na konačni ishod prvenstva, niko iz Partizana nije na nju reagovao, jer smo mi, kao razumni ljudi koji poznaju fudbalsku igru, svjesni da sudije u djeliću sekunde treba da procjene nedovoljne jasne situacije i da, prirodno, u tim situacijama mogu i da pogriješe. Na žalost, Vaš potpredsjednik, pored nepristojnosti i odsustva sportskog fer pleja, u svom istupu ispoljio je manjak poznavanja fudbalske igre i krajnju nerazumnost".

Đurić je, takođe, podsjetio da je Partizan najuspješniji klub u 21. vijeku i da je prošle godine u svoj rad uložio 15 miliona evra.

"Pitamo Vas da li smo te ogromne napore, ta ogromna ulaganja izvršili da bi nas vulgarno klevetao i vrijeđao Vaš potpredsjednik"?

U pismu se pominje i kampanja protiv crno-bijelih, koji su se u minulom periodu našli na udaru ne samo čovjeka iz Javora već je bilo pritužbi i na suđenja na njihovim utakmicama sa Vojvodinom, Crvenom zvezdom...

"U dijelu fudbalske Srbije, u trenutku kada je Partizan gotovo obezbijedio titulu prvaka (zanimljivo ne u toku prethodna 24. kola kada je stvarana velika bodovna prednost), pokrenuta je akcija pod radnim nazivom 'pljunite na Partizan' čija je perjanica, nakon istupa gospodina Lazovića, postao Javor. Cilj ove 'akcije' nije samo diskreditovanje aktuelnih uspjeha Partizana, već i stvaranje preduslova da se slični uspjesi onemoguće u budućnosti. Upravu Partizana sačinjavaju proslavljeni asovi srpskog fudbala, ugledne javne ličnosti i mi ne možemo da dopustimo da se naš sportski kredibilitet dovodi u pitanje i da se naš rad poništava i potcjenjuje".

Na kraju, Đurić očekuje da se Javor ogradi od istupa svog potpredsjednika i izvini Partizanu za izrečene klevete i uvrede.

"Takođe očekujemo da ćete, kao organizovan i uređen klub, pokrenuti disciplinski postupak protiv gospodina Lazovića i izreći mu odgovarajuću sankciju. Partizan bi to svakako učinio kada bi neko od njegovih funkcionera na takav način oklevetao bilo kog subjekta srpskog fudbala", zaključuje Dragan Đurić u pismu u kome je još pozvao i FSS i Zajednicu klubova Superlige da zaštite sport u cjelini.

(MONDO, foto MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC