• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SL: Javor opet pobijedio Zvezdu

Javor je opet pobijedio Crvenu zvezdu (1:0), prišao joj na dva boda i ugrozio joj treće mjesto na tabeli šest kola prije kraja Superlige.

 SL: Javor opet pobijedio Zvezdu Izvor: MONDO

Osmi poraz u sezoni posrnulim crveno-bijelima nanio je Stevan Račić pogotkom već u osmom minutu utakmice u Ivanjici. On je udarcem glavom krunisao akciju Filipa Arsenijevića i Nikole Simića.

Zvezda je doživjela drugi uzastopni neuspjeh, poslije poraza kod kuće od Vojvodine, koja joj sada bježi četiri boda. Ujedno, tim Čedomira Janevskog još nije osjetio slast pobjede na gostovanjima u 2009. godini.

Duel u Ivanjici obilježili su navijači Crvene zvezde. Poslije saopštenja izdatog tokom srijede, namjeru da što prije vide leđa aktuelnoj upravi iskazali su i na stadionu Javora. Pored transparenta na kome je pisalo "Uprava napolje", skandirali su i psovke upućene predsjedniku kluba, Den Tani:

"Šeta po svijetu bijelom, kao i cijela uprava"...

Tim Radovana Ćurčića savladao je crveno-bijele drugi put ove sezone, prethodno mu je to uspjelo jesenas u Beogradu, a ni u trećem međusobnom duelu nije poražen od Zvezde.

Zvezda je imala inicijativu, ali jalovu. Šut Milijaša iz slobodnjaka je sve što su gosti konkretno uradili u prvom poluvremenu.

U nastavku je Blažić iz izgledne pozicije tukao u golmana Supića, a Kleo je uposlio Parkera, koji se nalazio u ofsajdu, umesto da šutira sa pet metara. Brazilac je imao još jednu priliku, ali je bio neprecizan.

Domaćin je mogao da riješi sve dileme u 73. minutu, ali je Milovanovićev šut glavom zaustavio golman crveno-bijelih Stamenković.

Vojvodina je iskoristila kiks Zvezde da se učvrsti na drugom mjestu. Novosađani su savladali Banat (3:1) i vratili ga na posljednje mjesto superligaške tabele.

Činilo se da će domaćin na "Karađorđu" lako doći do bodova posle vođstva od 2:0 na poluvremenu, za koje je najzaslužniji bio strijelac i asistent Đurovski, a onda su gosti prepolovili "minus".

Na kraju, ipak, sa dva pogotka Mrđe, od kojih jedan iz penala, Vojvodina je došla do ubjedljive pobjede.

Sepuja ugasio romantiku

U gradskom derbiju na Karaburmi, Čukarički je savladao OFK Beograd - 3:1.

Gosti su poveli bombom Bojovića sa više od 20 metara već u trećem minutu, ali je Jelić još tokom prvog poluvremena donio izjednačenje. Međutim, u finišu utakmice tamnoputi napadač Čukaričkog Sepuja je dva puta zatresao mrežu golmana "romantičara" Šaranova.

Tako je Čukarički vratio "fenjer" Banatu, a OFK Beogradu ostavio mnogo muka u finišu borbe za opstanak.

Kuljani su "minimalcem" protiv Napretka stigli čak do petog mjesta na tabeli, dok se Jagodina izjednačila sa Radom po broju bodova pošto ga je savladala golovima Đilasa - 2:1.

PAROVI 27. KOLA:

Vojvodina - Banat 4:1
/Đurovski 29, Tadić 31, Mrđa 83, 87p - Grumić 55/

Javor - Crvena zvezda 1:0
/Račić 8/

OFK Beograd - Čukarički 1:3
/Jelić 18 - Bojović 3, Sepuja 84, 89/

Hajduk - Napredak 1:0
/Rajović 50/

Jagodina - Rad 2:1
/Đilas 29, 73 - Mitrović 37/

Četvrtak 15,00:

Borac - Partizan (TV RTS 1)

TABELA: Partizan /-1/ 62, Vojvodina 49, Crvena zvezda 45, Javor 43, Borac /-1/ 33, Hajduk 34, Rad 31, Jagodina 31, Napredak 30, OFK Beograd 28, Čukarički 27, Banat 25.

(MONDO, foto MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC