• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MONDO: Janevski odlazi iz Zvezde

Možda već u petak, Makedonac bi mogao da postane bivši, a UO da se oglasi saopštenjem, u kojem vjerovatno neće pisati: "Idemo i mi"...

 MONDO: Janevski odlazi iz Zvezde Izvor: MONDO

Trener fudbalera Crvene zvezde Čedomir Janevski po svemu sudeći odlazi sa klupe, a bivši bi mogao da postane već u petak, nezvanično saznaje MONDO. To je samo poslednja u nizu crnih vijesti iz Ljutice Bogdana...

I ako Makedonac ode, problemi će ostati... I dug.

U petak bi i zvanična uprava trebalo da se oglasni zvaničnim saopštenjem.

Novi, osmi poraz u tekućoj sezoni, koji je crveno-bijele udaljio čak i od drugog mjesta, nešto je što ne priliči renomeu beogradskog kluba.

Janevski je u Zvezdu došao poslije očajnih rezultata rada Zdenjeka Zemana, koji je "udario temelje" ovakvoj crnoj sezoni kluba iz Ljutice Bogdana. Iako je Zvezda tada ispala još u kvalifikacijama za Kup UEFA od Apoela i prvenstvo počela porazima, niko u klubu nije slutio da će na proljeće biti još gore...

Makedonski trener i nije mogao mnogo da učini na terenu, pogotovo što je finansijska kriza u Zvezdi svakim danom bila sve teža, pa je na konferencijama za novinare morao više da priča o atmosferi u klubu tim povodom, nego o taktičkim zamislima za narednog rivala.

Zvezda je još u igri za Kup Srbije i očigledno je da je igračima potrebno nešto da ih prodrma. Pitanje je, međutim, da li je smjenjivanje trenera ta dobitna kombinacija i dobra šok-terapija, a postavlja se i pitanje finansijske nadoknade Janevskom za rani raskid ugovora, jer su crveno-bijeli dužni i prethodnoj dvojici trenera Zemanu i Aleksandru Jankoviću.

Ovaj drugi, oprostio je dio duga klubu...

Kao privremena zamjena za Janevskog, pominje njegov pomoćnik Siniša Gogić, jer nije realno da bilo ko u klubu krene u potragu za zvučnim trenerskim imenom, u toku finansijske dubioze, a sve u trenutku kada se kompletnoj upravi smiješi protjerivanje iz kluba... Novi trener? Bio bi to pravi harakiri.

U međuvremenu, uprava Crvene zvezde nije podnijela ostavke kako to traže navijači, koji su zaprijetili i sazivanjem vanredne Skupštine. Nagovješteno je da će se uprava oglasiti saopštenjem u petak, ali ne treba očekivati da će u njemu pisati da cio UO odlazi.

Navijači bi, potom, krenuli u ostvarivanje obećanja, odnosno najave da će pokrenuti proceduru za sazivanje vanredne Skupštine na kojoj bi tražili odlazak sadašnje uprave i postavljanje "privremene vlade" koja bi vodila klub.

Jasnog plana za izlazak iz krize nema, a jedno logično razmišljanje je da bi klub u tom slučaju (odlazak sadašnje uprave) mogli da preuzmu čelnici Sportskog društva Crvena zvezda - Aleksandar Vlahović i Ivan Todorov, naravno, ako na to pristanu.

Kriza u Crvenoj zvezdi je svakim danom sve veća, a dug se nagomilava (trenutno je oko 23 miliona evra). Ne treba biti mnogo pametan pa zaključiti da je Crvenoj zvezdi potreban čarobnjak, mada je pitanje da li bi i Mandrak imao rješenje.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC