• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SL: Partizan na tri boda do 21. titule

Devetom uzastopnom pobjedom u Superligi Srbije, zvanični šampion Partizan došao je na samo korak od odbrane titule.

 SL: Partizan na tri boda do 21. titule  Izvor: MONDO

Fudbaleri Partizana od četvrtka se nalaze na tri boda od odbrane titule, tačnije osvajanja 21. trofeja šampiona u istoriji. Golovima Adema Ljajića i Lamina Dijare, crno-bijeli su došli do devete uzastopne pobjede na gostovanju u Čačku.

Poslije pobede nad Borcem - 0:2 (0:0) u poslednjem meču 27. kola Superlige Srbije, crno-bijeli bi u slučaju novog trijumfa protiv OFK Beograda na svom stadionu i matematički postali prvaci Srbije pet kola prije kraja, mada bi za to mogao da bude dovoljan i bod, ukoliko Vojvodina ne pobijedi Javor.

Kraj Morave je u četvrtak oboren još jedan rekord. Golman Partizana Mladen Božović smenio je sa vrha liste "nesavladivih" nekadašnjeg kapitena svog kluba Ivicu Kralja iz sezone 1996/97. Crnogorac je ponovo sačuvao mrežu, tako da je trenutno "sakupio" 864 minuta bez primljenog gola, a Kralja je pretekao u 68. minutu, kada je na drugoj strani terena Ljajić doveo goste u vođstvo.

Mladi as Partizana, a od zime 2010. godine Mančester junajteda, ušao je u igru u poluvremenu, a nedugo zatim postigao treći gol u prvenstvu i to na divan način. Povukao je loptu na sredini terena, bliže lijevoj aut liniji i onda sa 25 metara od gola u punom trku odapeo "parabolu", koja je završila u daljem uglu.

Do tada sjajni Branko Grahovac mogao je samo da gleda kako ga fudbal prelijeće - 0:1.

Bio je to nagovještaj devete pobjede Partizana na deset gostovanja u Čačku i revanš za jedini poraz, doživljen 30. novembra 2008. godine, kada je Grkajac u finišu utakmice donio pobjedu Borcu od 1:0. A, potvrda je stigla u 77. minutu, kada je nervozni Dijara tek iz četvrte stopostotne prilike uspio da pogodi mrežu, 17. put u sezoni i tako se približi tituli najboljeg strijelca Superlige.

Poslije finog duplog pasa sa kapitenom Almamijem Moreirom, Senegalac je iz blizine tukao ispod Grahovca i riješio dileme kraj Morave, gdje će vjerovatno biti novih povika na suđenje u korist Partizana.

Razlog za to su jako loše procjene sudije Vlada Glođovića iz Vrbasa, koji je u dva navrata morao da sankcioniše gostujući tim, jednom crvenim kartonom, drugi put jedanaestercem u korist Borca.

Mala kompenzacija za to je isključenje defanzivca Partizana Srđe Kneževića, koji je zbog pogibeljnog starta u 87. minutu ranije poslat na tuširanje.

Ipak, Glođović je početkom drugog poluvremena morao, bar žutim, ako ne i crvenim kartonom da kazni Dijaru, kada je u jednoj raspravi Senegalac udario dlanom u lice kapitena Borca Bobana Dmitrovića. Nije to bio jak udarac, ali je bio nepotreban i sreća je da poslije toga nije došlo do ozbiljnije "frke" na terenu.

A, zakuvalo se nakon serije naizmjeničnih oštrih startova na sredini terena...

Sporni momenat dogodio se na pola metra ispred Glođovića, a Dmitrović je potom postupio fer, sportski i prvi pružio ruku Dijari, koji je prošle sezone sramno izvrijeđan na rasnoj osnovi, kada je bio zamijenjen na istom stadionu.

Kod vođstva Partizana od 1:0, rezervista u timu Borca Ivan Đoković uputio je udarac glavom iz neposredne blizine prema Božoviću, ali je lopta pogodila Ljubomira Fejsa u visoko podignutu ruku. Iako je vezista Partizana bio okrenut leđima Đokoviću i nije vidio loptu koja je dolazila, domaći igrači opklolili su Glođovića i tražili jedanaesterac.

Ipak, Partizan je i prije, a i poslije tog momenta, bio bolji i opasniji tim, a samo je indisponiranost Dijare dovela do kakve-takve neizvjesnosti do 77. minuta.

Dijara se u 31. minutu, poslije pasa Moreire, našao oči u oči sa Grahovcem. Imao je svo vrijeme svijeta da se namjesti, namještao se i na kraju napucao rivala.

U 39. minutu nekadašnji fudbaler Crvene zvezde Bobam Stojanović oprobao je šut poslije kontre, lopta je odskočila malo ispred Božovića, ali je on uspio nekako da je odbije i ostane u igri za rekord.

Do kraja prvog poluvremena, Partizan je propustio još četiri šanse, a strijelci su mogli da budu Bogunović, Tomić, Knežević i Moreira.

U drugom poluvremenu digla se tenzija, ali ne zbog šansi, već zbog opisanog gurkanja, a prilike za gol stigle su malo kasnije.

Prvi je zaprijetio Borac, kada je traženi Darko Lazović probio po desnom boku, uposlio Marka Mugošu, a ovaj iz blizine tukao u Božovića.

U 64. minutu odlični, razigrani i maštoviti Nemanja Tomić proigrao je Dijaru, a ovaj sa peterca prebacio prečku. Takav promašaj vjerovatno i sam ne pamti...

Četiri minuta kasnije Ljajić je pogodio mrežu, a u 73. minutu Dijara je ponovo "aktiviran" na pet metara od Grahovca, ali je ovog puta promašio cio fudbal!

Kod rezultat 0:2, u 79. minutu, Igor Grkajac je šutirao iz voleja, ali je Božović pokazao da je bar jednako zaslužan za neprobojnost odbrane, koliko i defanzivci koje ima Slaviša Jokanović, ako ne i više...

Uprava Partizana i Grobari imaju malo vremena da osmisle i organizuju šampionsko slavlje u Humskoj, a do tada u oči upada tabela, na kojoj Partizan ima 20 bodova više od Crvene zvezde...

PAROVI 27. KOLA:

Borac - Partizan 0:2
/Ljajić 68, Dijara 77/

U sredu:

Vojvodina - Banat 4:1
/Đurovski 29, Tadić 31, Mrđa 83, 87p - Grumić 55/

Javor - Crvena zvezda 1:0
/Račić 8/

OFK Beograd - Čukarički 1:3
/Jelić 18 - Bojović 3, Sepuja 84, 89/

Hajduk - Napredak 1:0
/Rajović 50/

Jagodina - Rad 2:1
/Đilas 29, 73 - Mitrović 37/

TABELA: Partizan 65, Vojvodina 49, Crvena zvezda 45, Javor 43, Borac 33, Hajduk 34, Rad 31, Jagodina 31, Napredak 30, OFK Beograd 28, Čukarički 27, Banat 25.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC