• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Den Tana: Samo Skupština mijenja upravu

"Ti koji traže moj ili naš odlazak ne mogu ni da zamisle u kakvoj bi situaciji bio klub kada bismo svi digli ruke", rekao je prvi čovjek Zvezde.

 Den Tana: Samo Skupština mijenja upravu Izvor: MONDO

Predsjednik Crvene zvezde Den Tana iz Barselone je u razgovoru za "Večernje novosti" poručio da odlazak aktuelne uprave, sa njim na čelu, kao i šefa stručnog štaba Čedomira Janevskog, ne bi sada donio klubu ništa dobro.

"Obavješten sam o ultimatumu koji su postavili navijači, ali i oni i svi drugi moraju da shvate da je Zvezda ozbiljan klub. Razumijem nezadovoljstvo, gnjev i ljutnju, u sličnom raspoloženju smo i mi iz uprave, ali razlika je u tome što mi pokušavamo da izvučemo klub iz krize koja je počela još 1992, posle prinudne rasprodaje šampionske generacije. Nešto što lagano propada već 17 godina, ne može se zaustaviti za šest mjeseci", izjavio je Tana, koji je u Barseloni prisustvovao sastanku Radne grupe Evropske asocijacije klubova.

Prvi čovjek Zvezde istakao je da sve promjene moraju da idu preko legalno izabranih klupskih organa.

"Dužni smo da poštujemo Statut, a po njemu samo Skupština može da promijeni upravu. Ako većina članova zatraži sazivanje nove sjednice, ja ću kao predsjednik Skupštine i Upravnog odbora to da ispoštujem. Nismo diktatori, klub ne pripada upravi, ali redoslijed poteza mora da se zna".

Tana smatra da nijedan trener ne bi u preostalih sedam-osam utakmica uspio da napravi razliku u odnosu na Janevskog, o čijem je odlasku MONDO pisao u četvrtak poslije podne.

"To (smjena trenera) je prvenstveno stvar sportskog direktora. Lično nisam za tu varijantu, jer nema trenera na svijetu koji bi nam u finišu sezone, u situaciji u kojoj se nalazimo, garantovao bolje rezultate".

Predsjednik Zvezde dodao je da bi "najlakše bilo da svi podnesemo ostavke i sklonimo se", ali da bi to bio "kukavički postupak, neodgovoran čin".

Den Tana ne bi bio Den Tana, kada ne bi najavio bolje dane. Što se tiče finansija, tvrdi da postoji i konkretan plan.

"Ti koji traže moj ili naš odlazak ne mogu ni da zamisle u kakvoj bi situaciji bio klub kada bismo svi digli ruke. Uvijek sam u životu bio borac i boriću se i sada, tim prije što imamo dobar plan. Rasing će isplatiti dug za Žigića, od Lansa očekujemo milion evra ako uđe u Prvu ligu (na osnovu transfera Dejana Milovanovića), neki klubovi iz Engleske i Njemačke se interesuju za naše igrače... Treba nam još malo vremena da počnemo da stajemo na noge".

Na sportskom planu je potrebno da se slože neke kockice...

"Rezultati su daleko od očekivanih, ali sezona još nije sasvim izgubljena. Ako bismo osvojili Kup i bili drugi u prvenstvu, ne bi sve bilo tako crno", zaključio je Tana.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC