• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BUNDES: Bajern i Hamburger gube korak

Bajern i Hamburger gube korak u trci za titulu. Obe ekipe poražene su u mečevima 29. kola Bundeslige.

 BUNDES: Bajern i Hamburger gube korak Izvor: MONDO

Dva velikana njemačkog fudbala su pretrpjeli poraze kod kuće od Šalkea (0:1), odnosno u Dortmundu (0:2), pa ih stigao Štutgart lakom pobjedom nad Ajntrahtom (2:0).

Ta tri tima sada imaju po 54 boda i nalaze se na diobi trećeg mjesta. Korak ispred je Herta, koja je još u petak slavila na gostovanju Hofenhajmu (1:0), a lider Volfsburg će u nedelju, kada bude gostovao Kotbusu, imati priliku da uveća bodovnu razliku u odnosu na pratioce.

Šalke je ostvario četvrtu uzastopnu pobjedu u Bundesligi, a prvi put je na pleća položio Bavarce poslije deset utakmica. Gol odluke postigao je Altintop u 21. minutu.

Domaćinu je posao u namjeri da stigne makar do remija bio olakšan poslije isključenja Džonsa u 70. minutu (drugi žuti karton zbog starta nad Van Bomelom), ali samo šest minuta kasnije odnos snaga na terenu izjednačen, jer je u svlačionicu morao i Riberi (takođe drugi žuti zbog starta nad Farfanom).

Za Šalke je svih 90 minuta igrao Mladen Krstajić, baš kao i Neven Subotić za Borusiju iz Dormtunda, koja je ostvarila petu uzastopnu pobjedu. Ovaj put, u Vestfaliji je stradao Hamburger, pretendent na tri trofeja ove sezone.

Pored Bajerna, veliki kiks je napravio i Bajer. Poražen je u Leverkuzenu od "fenjeraša" Karlsruea. Dugo se činilo da će se i Verder obrukati pošto je Bohum pogocima Šestaka imao veliku prednost (2:0) do 54. minuta.

Tada su na scenu stupili stranci u zelenim dresovima - Portugalac Almeida i Brazilci Valdo i Dijego donijeli su veliki preokret ekipi za koju je igrao Duško Tošić.

Od srpskih internacionalaca je u subotu igrao i Nemanja Vučićević. U igru je ušao na početku drugog poluvremena, ali nije uspio da spriječi četvrti uzastopni poraz Kelna. "Jarčevima" je rogove iščupao Hanover (2:1).

Bundesliga, 29. kolo:

Bajern - Šalke 0:1
/Altintop 21/

Borusija (D) - Hamburger 2:0
/Kel 32, Fraj 90p/

Štutgart - Ajntraht 2:0
/Kakau 33, Gomez 48/

Bajer - Karlsrue 0:1
/Langkamp 72/

Verder - Bohum 3:2
/Almeida 54, Naldo 70, Dijego 79 - Šestak 16, 44/

Hanover - Keln 2:1
/Andreasen 19, 32 - Novaković 47/

Nedelja, 17.00:

Kotbus - Volfsburg
Borusija (M) - Bilefeld

Petak:

Hofenhajm - Herta 0:1
/Ebert 40/

TABELA: Volfsburg /-1/ 57, Herta 55, Bajern 54, Hamburger 54, Štutgart 54, Šalke 49, Borusija (D) 49, Hofenhajm 45, Bajer 42, Verder 39, Ajntraht 32, Keln 32, Hanover 32, Bohum 28, Bilefeld /-1/ 24, Borusija /-1/ (M) 23, Kotbus /-1/ 23, Karlsrue 22.

(MONDO, foto AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC