• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL: Trijumf Zvezde uz "grmljavinu" Delija

Fudbaleri Crvene zvezde prekinuli su seriju od dva poraza, a Delije poručile Upravi šta misle o njoj. Strijelci protiv Borca, Kleo i Milijaš.

 JSL: Trijumf Zvezde uz "grmljavinu" Delija Izvor: MONDO

Sjever je grmio, a Zvezda konačno pobijedila... Delije su poručile aktuelnoj Upravi šta misle o njoj, a fudbaleri na terenu uradili ono što su uspjeli samo jednom u poslednja četiri prvenstvena kola - da osvoje tri boda.

Poslije poraza od Partizana, Vojvodine i Javora, uz jedan trijumf nad Banatom, crveno-bijeli su u nedelju popodne, pred skoro 7.000 nezadovoljnih navijača, golovima Klea (45.) i Nenada Milijaša (75.) došli do trijumfa i primakli se Vojvodini na dva boda zaostatka u borbi za drugo mjesto.

Crvena zvezda - Borac Čačak 2:0 (1:0).

Domaći tim došao je u vođstvo u poslednjim trenucima prvog poluvremena, kada je "desetka" Mirnes Šišić oštro centrirao sa lijeve strane, a Kleverson Gabriel Kleo usamljen sa sedam metara poslao loptu glavom u mrežu Branka Grahovca - 1:0.

Zvezda je i prije tog gola, a i poslije, imala inicijativu, igrala bolje, a dileme je riješio kapiten Milijaš sredinom drugog poluvremena, kada je majstorski izveo slobodan udarac sa 25 metara, sa desne strane iz golmanove perspektive, što je idealna pozicija za desnonogog fudbalera.

Ipak, njegova ljevica poslala je loptu, od stative, u dalji ugao za 2:0.

CRVENA ZVEZDA: Stamenković - Ninkov, Tutorić, Pejčinović, Gvozdenović - Isah, Milijaš, Šišić, Parker - Abubakar i Kleo.

BORAC: Grahovac - Alves, Marić, Dragutinović, Dmitrović - Pavlović, Mugoša, Prtenjak, Stojanović - Đoković, Ignjatović.

Prvi put na meču, mreža se zatresla u 13. minutu kada je Abubakar Oumaru pogodio glavom, ali je sudija Gogić procijenio da je u duelu napravio faul. U 21. minutu, Kleo je sam sa pet metara promašio gol glavom, a 12 minuta kasnije moglo je da bude 0:1, ali je nespretnu reakciju Nemanje Pejčinovića od autogola dijelila samo stativa...

Već u naredna dva napada, probali su Kleo i Milijaš sa distance, ali je Grahovac to krotio.

Više šansi Zvezda je imala i u drugom poluvremenu, kada je roviti Ognjen Koroman zamijenio Šišića, a u 82. minutu poslije njegove solo akcije, Grahovac je jedva uspio da šut preusmjeri preko prečke...

NI TRAGA OD UO NA STADIONU...



Udruženje navijača "Delije Sever" pozvalo je pristalice kluba da se okupe u što većem broju na stadionu i pokažu svoje nezadovoljstvo aktuelnom Upravom, čiju smjenu traže, a iz koje je za sada otišao samo predsjednik Den Tana.

Odazvalo se oko 7.000 navijača, od kojih se 4.500 okupilo na Sjeveru, gdje je istaknut veliki transparent "Uprava napolje". To je mogao da pročita samo "bivši" Den Tana, jer niko od ostalih članova UO nije bio na stadionu!?

Od onih koji "vuku poteze", utakmicu su gledali samo sportski direktor Ilija Ivić i Ljubomir Šćepanović, ali povici "Neka svako zna, ova Uprava, najgora od osnivanja" nisu bili baš njima upućeni...

Na praznom Jugu bio je istaknut veliki transparent: ZVEZDO, VOLIM TE!

Kruševački Napredak nastavlja da niže pobjede pod vođstvom Nenada Sakića. Šestu proljećnu pobjedu, sa kojom su sa desete skočili na šesto mjesto Superlige, Kruševljani su ostvarili na svom stadionu protiv Jagodine - 1:0.

Jedini gol, u 22. minutu, postigao je Branislav Ivanović sa 20-ak metara, s tim da je čuvar mreže Jagodinaca Danilo Pustinjaković imao tu nesreću da fudbal na putu ka golu zakači jednog njegovog saigrača i bitno promijeni putanju...

Iako su gol postigli uz dozu sreće, Kruševljani su poptuno zaslužili pobjedu, jer su nadigrali rivala, naročito u drugom poluvremenu, kada su Petronijević i Martinović bili malo neprecizni, a bivši fudbaler Crvene zvezde Slavko Perović u 85. minutu pogodio stativu.

Napredak je osvojio najviše bodova u proljećnom dijelu prvenstva poslije Partizana i da su "čarapani" ovako igrali jesenas, a ne bili poslednji na tabeli, sada bi se vjerovatno borili za Evropu.

REZULTATI

Napredak - Jagodina 1:0
/Jovanović 22/

Crvena zvezda - Borac 2:0
/Kleo 45, Milijaš 75/

Partizan - OFK Beograd 4:1
/Ljajić 35, Vašington 71, 80, Dijara 90 - Ignjovski 53/

U subotu:

Banat - Rad 0:0

Čukarički - Hajduk 2:0
/Sepuja 66, 90/

Vojvodina - Javor 0:0

TABELA: Partizan 68, Vojvodina 50, Crvena zvezda 48, Javor 44, Hajduk 34, Borac 33, Napredak 33, Rad 32, Jagodina 31, Čukarički 30, OFK Beograd 28, Banat 26.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC