• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL: Šampionska zvona zvonila u Humskoj

Bučno i "romantično" proslavili su crno-bijeli 21. titulu u klupskoj istoriji.

 JSL: Šampionska zvona zvonila u Humskoj  Izvor: MONDO

Za štimung su se pobrinuli navijači Partizana, njih oko 12.000, od kojih većina na južnoj tribini, a za dobru zabavu igrači, koji su od starta željeli ne samo da pobjede OFK Beograd i drugoplasiranoj Vojvodini odmaknu 18 bodova već i da atraktivnim potezima uljepšaju feštu.

Partizan je pobijedio "romantičare" 4:1 (1:0) i ostavio ih na pretposljednjem mjestu superligaške tabele. Odbranio je nacionalni tron, ali Grobarima to nije dovoljno:

"Dupla kruna, dupla kruna", orilo se između ostalog sa prepunog Juga.

Izabranici Slaviše Jokanovića su na teren izašli u majicama na kojima je jasno pisalo "21", a prije prvog sudijskog zvižduka su ih pobacali na tribinu sa najvjernijim navijačima.

Centralna figura ipak je bio golman crno-belih Mladen Božović. Pošto je u četvrtak u Čačku oborio klupski rekord po nesavladivosti, u 40. minutu utakmice sa OFK Beogradom je srušio i nacionalni rekord (903 minuta), koji je držao nekadašnji čuvar mreže Obilića, Nenada Lukić.

Do pogotka "romantičara" Aleksandra Ignjovksog prošlo je 914 minuta otkako ga je u prvom proljećnom kolu savladao Đorđe Tutorić.

"Srušio si rekord, Mladene", počeli su Grobari sa pjesmom nešto prije 40. minuta.

Prethodno, Partizan je poveo golom Adema Ljajića u 35. minutu. Brana Ilić je započeo akciju, Ivan Stevanović ušao u kazneni prostor s desnog krila, dao "povratnu" loptu koju je Lamin Dijara propustio do Adema Ljajića. Najmlađi prvotimac se namjestio i precizno šutirao sa 18 metara - 1:0.

Nije mogao prepun Jug a da se ne osvrne na komšijsku muku. Prezentovao je Beogradu novi hit prvi put otpjevan u Čačku:

"Titula... Jug je u ekstazi, Sjever je u depresivnoj fazi..."

Ipak, poslije izjednačenja, koje je u 54. minutu donio Ignjovski, inače igrač za koga se priča da bi na ljeto moga da pojača Partizan, udarcem iskosa sa desne strane, crno-bijeli su se mučili da još jednim golom obraduju navijače koji su ih bodrili pjesmom, u ritmu bubnjeva, uz barjake, zastave, crno-bijele kišobrane...

"Partizan je šampion, pjeva cijela Srbija..."

Blizu novom vođstvu domaćin je bio u 71. minutu poslije udarca Ljubomira Fejse sa više od 20 metara, ali se lopta odbila od stative. Odmah zatim visoki Vašington je zamijenio Ljajića i nekoliko sekudni kasnije, pri prvom kontaktu sa loptom, odlično je reagovao na centaršut iz kornera i udarcem glavom zatresao mrežu Bojana Šaranova. Tako je Brazilac postigao svoj prvenac u prvenstvu, jer je prethodno bio strijelac samo u Kupu protiv Hajduka sa Liona.

Mogao je nešto kasnije Aleksandar Jevtić ponovo da rastuži domaće navijače, ali je iz izgledne pozicije pogodio samo spoljnji dio Božovićeve mreže, pa je ostalo 2:1. Zato Vašington nije mogao da promaši kada ga je u 83. minutu Dijara ostavio samog pred praznom mrežom - 3:1. U 90. minutu Senegalac je stavio tačku na utakmicu, svojim 18. golom u Superligi, na asistenciju Žuke i dao znak svima sa Partizanove klupe da skoče - 4:1.

Nedugo zatim sudija Marko Popović je označio kraj meča, ali i početak fešte. Fudbaleri Partizana su se grlili i ljubili, zatim istrčali počasni krug, a onda u podnožju Juga dugo pjevali u glas sa Grobarima...

Crno-bijeli su tako proslavili osvajanje titule, a zvanična ceremonija predaje šampionskog pehara zakazana je za 23. maj, kada će u Humskoj gostovati Napredak.

PARTIZAN: M. Božović - Stevanović, Đorđević, Gavrančić, Obradović - Fejsa - Tomić, Moreira (od 83. Žuka), Ljajić (od 71. Vašington) - Dijara, Ilić (od 60. Bogunović).

OFK BEOGRAD: Šaranov, Smederevac, Jolović (od 88. Stjepić), Stanković, Milenović, Marković, Sinđić, Ignjovski, Osmanagić (od 85. Rodić), Milić, Jevtić.

REZULTATI 28. KOLA SUPERLIGE:


Napredak - Jagodina 1:0
/Jovanović 22/

Crvena zvezda - Borac 2:0
/Kleo 45, Milijaš 75/

Partizan - OFK Beograd 4:1
/Ljajić 35, Vašington 71, 80, Dijara 90 - Ignjovski 53/

U subotu:

Banat - Rad 0:0

Čukarički - Hajduk 2:0
/Sepuja 66, 90/

Vojvodina - Javor 0:0

TABELA: Partizan 68, Vojvodina 50, Crvena zvezda 48, Javor 44, Hajduk 34, Borac 33, Napredak 33, Rad 32, Jagodina 31, Čukarički 30, OFK Beograd 28, Banat 26.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC