• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bajern se zahvalio Klinsmanu, stiže Hajnkes

Bajern je otpustio sa mjesta trenera Jirgena Klinsmana, saopštio je klub iz Minhena.

 Bajern se zahvalio Klinsmanu, stiže Hajnkes  Izvor: MONDO

Odluka je donijeta samo dva dana pošto je Bajern u meču protiv Šalkea poražen rezultatom 1:0.

Čelni ljudi Bajerna Uli Henes i Karl Hajnc Rumenige održali su sastanak sa Klinsmanom poslije koga su saopštili da je razlaz neminovan.

"Nije nam bilo lako da donesemo ovu odluku. Ipak nedovoljno dobri rezultati koje Bajern postiže posljednjih nedjelja, nezavidna situacija u klubu uoči završetka sezone, naveli su nas da preuzmemo odgovornost i konkretne mjere, jer su ugroženi minimalni ovosezonski rezultati", izjavio je glavnokomandujući u Bajernu Karl Hajnc Rumenige.

Kod navijača, Klinsman, koji je imao ugovor sa Bajernom do 30. juna 2010. godine, već uveliko izgubio popularnost, posebno posla poraza od Barselone u Ligi šampiona i od Volfsburga u Bundesligi.

Na 29 utakmica, na koliko je Klinsman vodio ekipu, Bajern je zabilježio sedam poraza, što je drugi najgori bilans kluba u posljednjih 10 godina. Samo su u sezoni 2006/2007. postignuti lošiji rezultati. Bajern trenutno ima 54 boda, tri manje od vodećeg Volfsburga.

Bavarci su odlučili da do kraja sezone Klinsmana, koji je trener bio samo 10 mjeseci, zamjeni Jup Hajnkes, bivši trener Bajerna.

Hejnkes je minhenski klub predvodio od 1987. do 1991. i donio im dvije šampionske titule. Iskusni stručnjak je u bogatoj karijeri trenirao i Borusiju Menhengladbah, Atletik Bilbao, Ajntraht , Tenerife, Real Madrid, Benfiku i Šalke, a najveći uspjeh ostvario je sa "kraljevskim klubom" 1998. godine, kada je osvojio Ligu šampiona.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC