• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gigs ipak "bolji" od Vidića

Rajan Gigs je prvi put u karijeri proglašen za najboljeg igrača godine u izboru Udruženja profesionalnih fudbalera Engleske (PFA).

 Gigs ipak "bolji" od Vidića Izvor: MONDO

Pored legende Mačester junajteda, najozbiljniji kandidati za laureat bili su njegovi saigrači Kristijano Ronaldo, Nemanja Vidić, Rio Ferdinand i golman Edvin van der Sar, kao i kapiten Liverpula Stiven Džerard. Na Ostrvu je vladalo uvjerenje da je srpski reprezentativac favorit za nagradu, ali su u izboru očigledno presudile stare zasluge.

"Drago mi je što su me kolege fudbaleri proglasili za najboljeg igrača. Imao sam sreće da osvojim mnogo titula, dva puta su me proglasili za najboljeg mladog igrača, ali ovo je stvarno veliko priznanje", rekao je Gigs britanskim medijima.

Gigs je dva puta proglašen za najboljeg mladog igrača godine (1992. i 1993. godine).

Velšanin je ove sezone samo 12 puta bio u startnoj postavi Junajteda, ali se njegove zasluge u borbi za četiri trofeja ove sezone u klubu smatraju nemerljivim.

"Ovo je uzbudljiva sezona. Mislim da će borba za trofeje do kraja biti neizvesna, jer nas iz kola u kolo čekaju 'velike' utakmice. To su normalne stvari kada igrate za veliki klub kakav je Mančester junajted".

Bivši velški reprezentativac je istakao značaj i ulogu trenera Aleksa Fergusona u njegovoj karijeri.

"Trener je odigrao važnu ulogu u mojoj karijeri od prvog trenutka kada sam počeo da radim s njim, kada sam imao 13 godina. Zajedno sarađujemo već 20 godina i dobro me poznaje. Naš odnos je sjajan i svake godine je sve bolji".

Gigs je nagovestio da bi na kraju karijere mogao da se bavi trenerskim poslom, ali da će nastaviti da igra fudbal sve dok mu to godine budu dozvoljavale.

"Nastaviću da igram sve dok budem uživao u fudbalu bez povreda, ali i dok budem u konkurenciji za tim. Međutim, kada imate 35 godina ne možete mnogo da razmišljate o igračkoj karijeri", zaključio je Rajan Gigs.

On je u Mančester junajted došao 1990. godine i za "crvene đavole" odigrao 799 utakmica i postigao 148 golova.

Fudbaler Aston Vile Ešli Jang proglašen je za najboljeg mladog igrača godine u izboru PFA.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC